Cilt kanserine dikkat

Kanserin görülme sıklığının arttığını belirten Dr. Emrah Çinik, özellikle cilt kanserine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Cilt kanserine dikkat

Çinik Estetik Merkezinden Dr. Emrah Çinik, ?Günümüzün vebası haline gelen kanserin görülme sıklığı gün geçtikçe artmakta, görülme yaşı ise giderek düşmektedir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanser türlerinde de genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörler de etkilidir. Tüm kanser türleri gibi cilt kanserinin de görülme sıklığı artmıştır. Ancak zararlı UV ışınlarına maruz kalınması da deri kanseri riskinin artmasına neden olmaktadır. Deri kanseri vücudun tüm bölgelerinde ortaya çıkabilirken, daha çok güneş gören bölgelerde rastlanmaktadır? dedi.
Dr. Çinik, cilt kanseri riski taşıyanları şöyle sıraladı:
?Ailesinin geçmişinde cilt kanseri olan kişiler, Açık tenliler, Çillenmeye meyilli olanlar, Çok fazla beni olan kişiler, Değişik boyut ve şekillerde fazla beni olanlar, Sürekli açık havada çalışan ve UV ışınlarına maruz kalanlar, Radyoterapi alan kişiler, Uzun yıllardır iyileşmeyen yaraları olanlar.?
?Benlerde Kanser Riski?
Her insanın vücudunun belirli bölgelerinde benlerin bulunduğunu kaydeden Dr. Çinik, ?Benler bazı insanlarda çok bazı insanlarda ise azdır. Benlerin kanserleşme riski çoğu zaman bulunmamaktadır. Ancak bazıları deri kanseri riskine neden olabilir. Bu benler şekilleri belirsiz, kızarık ve kaşınan türdedir. Cilt kanseri için her kişinin cilt yüzeyinde gözle görülür belirtileri olmayabilir. Ancak ciltte yeni lekeler, yama şeklinde kızarıklıklar ve çukurlaşmış benler bulunuyorsa kısa sürede muayene olmanız gerekebilir. Cilt kanseri tedavisi tek değildir. Tedavi evresinde kanser türü, kanserin evresi ve yerleşim yerine bağlı olarak tedavi yöntemleri uygulanmaktadır? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı