Cirit atını kaybeden sporcudan Veteriner Fakültesi´ne veryansın!

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Cirit atını kaybeden sporcudan Veteriner Fakültesi´ne veryansın!

 

Seyfi BAYER

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi yönetimine veryansın. Osmanlı Atlıspor Kulübü sporcularından Bahri Önal, hastalanan Safkan Arap Atının tedavisi için, bütün girişimlerine rağmen atların bulunduğu çiftliğe bir hekim getirtemediğini ileri sürerek, ölen atından veterinerlik fakültesini sorumlu tuttu.

Veteriner Fakültesi hekimlerinin, kendilerinden atın hayvan hastanesine getirilmesini istediğini dile getiren Önal, 5 gün boyunca hasta atın yerinden kalkamadığını, dolayısıyla fakülteye götürmelerinin imkansız olduğunu, görüştüğü veteriner hekime izah ettiğini söyledi. Hekimden kendisinin çiftliğe gelmesini talep ettiğini ifade eden Önal, aldıkları olumsuz cevap sonucunda kendi imkanları doğrultusunda hasta ata tedavi uyguladıklarını, ancak geçen 5 günlük süreç sonunda atı kaybettiklerini üzgün ve tepki dolu ifadelerle dile getirdi.

İLGİSİZLİKTEN ÖLDÜ

Önal, atını ölüme götüren 5 günlük süreci şöyle anlattı: 14.06.2018 Perşembe günü sahibi olduğum safkan Arap cirit atlarımızdan biri rahatsızlandı. Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini defalarca aramamıza rağmen dekanlık emri diye bir bahane öne sürülerek gelip atımıza tıbbi müdahalede bulunmadılar. Atımızın yürüyecek durumda olmaması sebebiyle fakülteye götüremedik.Hayvanımızın halini defalarca belirtmemize rağmen kayıtsız kalarak ölüme terkettiler. Şehrimizin güzide üniversitesi umursamayınca üzülerek ve utanarak İzmir ve Konya illerinde bulunan veteriner abilerimizden saat gözetmeksizin gece yarısında bile arayıp yardım aldık ve atımıza kendi imkanımızca müdahale etmeye çalıştık. Bayramda bile bir an olsun atımın yanından ayrılmadım.maalesef gözümden bile sakındığım atım 5 gün boyunca gözümün önünde çaresizce can çekişerek yavaş yavaş ölmüştür. Bunun vebali bu memlekette bu kadar imkansızlıklara rağmen ata sporunu ayakta tutup, başarılara imza atarken, bize sırt çeviren sözde yöneticilerimiz ve veterinerlik fakültesi hekimlerinindir.? dedi

ARAP ATLARINA İLGİ BÜYÜK

Erzurum´da cirit yarışlarından dolayı safkan Arap atlarına karşı yoğun bir ilginin bulunduğunu da dile getiren Önal, cirit sporuna gönül veren halkın kendi imkanları doğrultusunda bu ata sporunu ayakta tutmaya çalıştığını söyledi. Bu noktada bu spora gönül veren dadaşlara destek olunması gerektiğinin altını çizen Önal, özellikle Veterinerlik Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinin, çok daha hassas olması gerektiğinin altını çizdi.

KENDİ İMKANLARIYLA ATA SPORUNU YAŞATAN SPORCULAR, TIBBİ DESTEK İSTEDİ

Ata sporuna gönül vermiş sporcular olarak maddi külfete göğüs gerdiklerinin altını çizen Önal, tıbbi destek talebinde bulundu. Önal, ?Benim bugün acım atıma harcamış olduğum para veya emek değildir.Bir canlının bu çağda bütün imkanlar varken, ölüme terk edilmesidir.? Kaydını düştü.