Çöp sorunu çözüme kavuştu

Mumcu Caddesi´nde vatandaşlar için büyük problem oluşturan çöp sorunu Erzurum Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile çözüme kavuştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çöp sorunu çözüme kavuştu

Nesrin Çetinkaya

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ta da yer verdiğimiz Mumcu Caddesinde vatandaşların tepkisine neden olan çöp sorunu artık çözüme kavuştu. Yeraltı çöp konteynırının yanına eklenen 4 adet çöp kutusu ile çöpler yerlere saçılmazken, kötü kokular da artık çevreye yayılmayacak. Sorunun çözülmesi ile rahat bir nefes alan vatandaşlar caddenin daha temiz bir görünüme kavuşması dolayısıyla, ilgisinden ötürü Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sunarak, minnettarlıklarını dile getirdiler.

MUMCU´DA ÇÖP SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile çözülen çöp sorunu karşısında duydukları memnuniyeti dile getiren çevre sakinleri, ?Bu arada bir yer altı çöp konteynırı vardı, fakat ya vatandaş içine çöpü atmıyordu, ya da orada yeterli bir alan olmadığı için çöpler genel olarak dışarıda kalıyordu. Çok düzensiz bir şekilde çöpler esmen yerlere seriliyordu. Böyle olunca durmadan bir birikme söz konusuydu. Sokak hayvanları da çöpleri karıştırıp eşeleyince de daha da dağılıyordu ve birikmeden dolayı çok kötü kokulara sebep oluyordu. Bizlerde elbette evre sakinleri olarak bun durumdan çok rahatsızdık. Kötü koku ve her tarafa dağılan, aynı zamanda fazlası işle biriken çöplerden rahatsız oluyorduk. Ama şuanda Erzurum büyükşehir Belediyemiz buna bir çözüm getirdi. Şuanda yer altı çöp konteynırının yanına ekstra olarak 4 tane daha çöp konteynırı var. Bu sayede artık hem yerler dağılmaz, hem de kapakları kapalı olduğu için koku çevreyi rahatsız etmez. İlgisinden, duyarlılığından ötürü Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz. Şuan çöplerle ilgili bir sorunumuz kalmadı. En azından daha düzenli oldu böyle. Hem çevre daha temiz hem de bizler artık daha memnunuz? diye konuştular.