Dadaş Kaymakam Ödüle Doymuyor

2 kez yılın Kaymakamı seçilen Erzurumlu Ali Murat Kayhan, görev yaptı ilçede hayata geçirdiği projeyle bu kez de ?Projem Türkiye´ yarışmasında ödüle layık görüldü.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dadaş Kaymakam Ödüle Doymuyor

 

Sinan AYDIN

2008 ve 2018 yıllarında Türk İdareciler Derneği tarafından iki kez yılın kaymakamı olan ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan alan Erzurumlu Ali Murat Kayhan, mülki amiri olduğu Sarıçam için hazırladığı proje ile tekrar ödüle layık görüldü. Sosyal ve ekonomik kalkınma için tarımsal üretimde teknolojik uygulamaların kullanılması ile insanların gelirlerinin arttırılması ve vatandaşların refah düzeyinin iyileştirilmesi projesi, Dadaş kaymakam Kayhan´a ödül getirdi.

BİR ÖDÜL DE PROJEM TÜRKİYE YARIŞMASINDAN

Daha önce görev yaptığı Derebucak, Diyadin, Yüksekova, Havran, Maçka Kaymakamlığı ve Nevşehir Vali Yardımcılığı görevinden sonra Adana´nın merkez ilçelerinden Sarıçam´a atanan Dadaş Kaymakam Ali Murat Kayhan, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Projem Türkiye´ yarışmasında yapmış olduğu projeler ile yeniden ödüle layık görüldü.

İKİ KEZ YILIN KAYMAKAMI ÖDÜLÜ ALDI

Kaymakam Kayhan´a ödülü projeler töreni ve sergisi ile birlikte  ileri bir tarihte Ankara da bakanlıkça belirlenen zamanda verileceği öğrenildi. 1992 yılında Zonguldak´ta stajyer kaymakam olarak meslek hayatına başlayan Kaymakam Kayhan, Yüksekova Kaymakamlığı görevi sırasında Türk İdareciler Derneği 2003 yılı "Vali Hüseyin Öğüycen Hizmet Ödülü"nü alarak yılın idarecisi seçildi. 2008 ve 2018 yılında da iki kez ödüle layık görülen Kayhan, 10 Ocak 2018 tarihinde İdareciler Günü münasebetiyle düzenlenen ödül töreninde "Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü"ne layık görülerek 2. kez "Yılın Kaymakamı"  seçildi. Kayhan, külliyede düzenlene törende ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan almıştı.

ALİ MURAT KAYHAN KİMDİR?

Erzurum´da doğdu ve ilk-orta öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.1992 yılında Zonguldak Vilayetinde Kaymakamlık stajına başladı. Safranbolu İlçesinde Kaymakam Refikliği görevini tamamladıktan sonra Abana, Dikmen, Sarıveliler Kaymakam Vekillikleri Derebucak, Diyadin, Yüksekova, Havran ve Maçka Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.  Yüksekova Kaymakamlığı görevi sırasında Türk İdareciler Derneği 2003 yılı "Vali Hüseyin Öğütcen Hizmet Ödülü"nü alarak yılın idarecisi seçildi. Kayhan, 10 Ocak 2018 tarihinde ise İdareciler Günü münasebetiyle düzenlenen ödül töreninde "Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü"ne layık görülerek 2. kez "Yılın Kaymakamı"  seçildi. Kaymakam Kayhan, evli ve iki erkek çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.