Dijital diş hekimliğinde 5 avantaj

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, dijital diş hekimliğinin tedavi süresini kısalttığını ve hekimlere ve hastalara önemli avantajlar sağladığını söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dijital diş hekimliğinde 5 avantaj

Dijital diş hekimliğinde bilgisayar sistemi ile klinik ortamında tek seansta uygulamalar yapılabildiğini ve diş tedavileri iki saatte bitirilebildiğini anlatan Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, ?Bu durum, hem diş hekimi için hem de hasta için zaman kaybını önlemektedir. Estetik ve Biyolojik Uyumluluğu Yüksek Materyallerin Kullanım İmkanını Artırmıştır. Hem hastaların, hem de modern dijital diş hekimliğinin estetiğin yanı sıra biyolojik anlamda güvenilir malzeme arayışı, metal içermeyen protez diş tedavilerine olan talebi artırmıştır. CAD CAM sistemi, konvansiyonel yöntemlerle işlenmesi kolay olmayan, ancak estetik görüntüsü ve biyolojik uyumluluğu yüksek, sinterlenmiş cam, poliklistalin alümina, zirkonyum ve porselen esaslı materyallerin ve türevlerinin diş hekimliğinde kullanımı geliştirmiş ve artırmıştır. Zirkonya gibi, geleneksel yöntemlerle işlenmesi çok zor yeni materyaller CAD CAM sistemi ile başarılı ve estetik bir şekilde hazırlanabilmektedir? dedi.
Dijital diş hekimliği ile geleneksel ölçü alma yönteminin terk edildiğini anlatan Yrd.Doç.Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Cerec CAD CAM sistemi, geleneksel ölçü, mum modelaj yöntemini ortadan kaldırmıştır. Dijital/optik ölçü alınmaktadır. Eski yöntem ölçü alımı sırasında mide bulantısı ve/veya öğürme refleksi olan hastalar için avantaj sağlamıştır. Yüksek çözünürlüklü ve laser destekli ağız içi mikro dijital kamera ölçü alım işini, mikron düzeyinde hassasiyetle alabilmektedir. Ayrıca, dijital ölçü alımı, geleneksel ölçü alımı ve uyumlama sırasındaki enfeksiyon riskini minimuma indirmektedir. CAD CAM hata ihtimalini azaltmıştır. Dijital diş hekimliğindeki gelişmeler diş hekimine ve diş teknisyenine bağlı başarısızlık nedenlerini azaltmıştır. Ancak, tamamen ortadan kaldıramamıştır. Bu nedenle, diş kesim tekniklerine ve kavite hazırlanma kurallarına uymalı ve yapıştırma ve kapanış kontrolleri dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. CAD CAM, implant tedavilerinin başarısını ve estetiğini artırmıştır.? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı