Diş sorunlarına ağrısız tedavi

Diş Hekimi Zafer Kazak, ortodonti alanında uygun endikasyonu olan hastalarda, braket ve tel gerektirmeksizin, görüntülemeler sayesinde aynı gün içinde üretilebilen şeffaf plaklar ile estetikten ödün vermeden konforlu bir tedaviye başlanabildiğini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Diş sorunlarına ağrısız tedavi


CAD/CAM yönteminin kısa sürede yapılan ve ağrısız bir tedavi olduğunu belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, "Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmaların odak noktası olan, CAD/CAMolarak adlandırılan, yüksek teknoloji ürünü tarama ve kazıma cihazları kullanılarak hastalara yoğun programları arasında tek bir günü ayırarak ağrısız, maksimum fonksiyonel ve estetik tedaviler yapabilmektedir" dedi. 
İmplantoloji, protez, estetik diş hekimliği ve ortodonti tedavilerinde yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan kamera sistemine değinen Kazak, "Hastanın mevcut ağız içi durumunu laboratuvara aktarmak için macun/hamur kıvamında ölçü maddelerine ihtiyaç duyulmadan, yüksek hasta konforu sağlanarak sadece kamera sistemi ile ilgili bölgenin görüntüleri alınarak kayıt yapılabilmektedir. Kayıtlar herhangi bir laboratuvar aşaması geçirmesine gerek kalmadan doğrudan yine klinik içerisinde bulunan üniteye dijital olarak aktarılabilmekte ve hastanın ve hekimin gözü önünde sertifikalı ürünlerden ilgili restorasyonu üretilebilmektedir" diye konuştu. 
?Kısa sürede kişiye özel tasarım yapılabiliyor? 
Üretilen restorasyonların aynı gün içerisinde takılıp, tedavinin tamamlanabildiğini kaydeden Kazak, şunları söyledi: 
"Gülüş tasarımı ihtiyaç duyulan vakalarımızda ayrıntılı fotoğraflar alınıp, sürekli güncellenen ek yazılımlar kullanılarak kişiye özel tasarımlar yapılabilmekte, özel simülasyonlar ile tedavi bittiğinde nasıl bir görüntüye sahip olunacağı tedavi öncesi hekim ve hasta tarafından planlanabilmektedir. İmplantoloji alanında, hastamızın üç boyutlu görüntülemesi ardından, hemen üretilebilen cerrahi rehber plaklar sayesinde implantların nereye; nasıl yerleştirileceği planlanabilmekte; hata riskinin minimalize edildiği cerrahi operasyonlar yapılabilmektedir." 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı