Doğu Ekspresi yolcularından Erzurum ile ilgili renkli yorumlar

2017 yılında Erzurum ve Kars´a 300 bin yolcu taşıyan Doğu Ekspresi, 2018 yılının ilk 3 ayında 100 bin yolcu rakamına ulaşmıştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Doğu Ekspresi yolcularından Erzurum ile ilgili renkli yorumlar

Sinan AYDIN

 Gerek Erzurum gerek se Kars´ta tarihi ve turistik yerleri gezerek trenle nostalji yapan yolcuların, Devlet Demir Yoları Erzurum Gar Müdürlüğü´nün sitesine yaptıkları birbirinden ilginç yorumlar, hem müşteri memnuniyetini gözler önüne seriyor, hem de tanıtımın amacına ulaşmaya başladığını gösteriyor. ?Doğu expresi ile seyahat ediyorsanız mutlaka koç´tan cag kebabı siparişi öncesinde verin. Paket servis getiriyorlar. kadayıf dolması ve çayda hizmeti de mevcut gar´da..? diye yorum yapan da var, Şair Nurullah Ataç´ın ?Erzurum garında banklar üstünde Uyku tutmuyor karanlıkları Yitik düşlerimi kovalıyorum Gölgeler gidiyor; ben kalıyorum. Binbir kokuyorsa yaylalar, siyah gözlerine beni de götür.? Adlı dizelerini paylaşanda. ?Karlı dağ havasını içine çek, matarana çeşmeden su doldur ve koşa koşa trene dön ? şeklinde yorum yazıp yolculuğu özetleyenlerde var.

İŞTE O YORUMLARDAN BAZILARI?

Doğu Ekspresi ile yolculuk eden kişiler, yolculuk sonrası düşüncelerini, Erzurum Gar Müdürlüğü´nün internet sitesinde dile getiriyorlar. Olumsuz yorumlar da var ancak, çoğunlukla memnuniyet ifade eden görüşler dikkat çekiyor. O yorumlardan bazıları şöyle:

* Küçük, şirin bir gar. Ayrıca şehrin merkezinden yürüyerek gidilebilmesi çok iyi.

* Karlı dağ havasını içine çek, matarana çeşmeden sudoldur ve koşa koşa trene dön :D.

* Doğu expresi ile seyahat ediyorsanız mutlaka koç´tan cag kebabı siparişi öncesinde verin. Paket servis getiriyorlar.kadayıf dolması ve çayda hizmeti de mevcut gar´da..

* Erzurum garında banklar üstünde Uyku tutmuyor karanlıkları Yitik düşlerimi kovalıyorum Gölgeler gidiyor; ben kalıyorum. Binbir kokuyorsa yaylalar, siyah gözlerine beni de götür. ~Nurullah Ataç~

* Zaman sınırlamanız yoksa tren yolculuğu güzel lokantada hafif yemek sonra içecek bu yol nasıl geçecek denmeyecek

* doğu ekspresindeyseniz trene kebap söylemeyin. hiç memnun olan duymadım

* İyi fotoğraf çekiliyor

* istanbuldan geldik ama hic hos gelmedik ?. dondu laaaann

* Tren garının Merkeze yürüyüş mesafesinde olması çok güzel

* Çok hoş bir ambians.

* Erzurumun soğuk havasını buradan itibaren hissediyorsunuz.

AYLAR ÖNCESİNDEN YER AYIRTMAK GEREKİYOR

Ankara´dan her gün Erzurum ve Kars´a sefer yapan Doğu Ekspresi treni, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum´u kapsayan güzergahı yaklaşık 24 saatte tamamlıyor. Tren yolu dağlar, tarlalar ve ormanların arasından geçiyor, bahar güneşi altında karlı dağ zirveleri karanlık uzun tünellere girilince gözden yitiyor. Her yıl popülaritesini katlayan Doğu Ekspresi, 2017 yılında 300 bin yolcu taşıdı. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 40 artışı gösteriyor. Rakamlar, 2018 yılının sadece ilk 3 ayında ise 100 bine ulaşarak rekor kırdı. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü resmi verilerine göre, Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibariyle yılın ilk 15 gününde 14 bin 165 kişi Erzurum´a geldi.  Bu sayı 3 aylık süre diliminde ise 100 bine ulaştı. Geçen yıllara oranla çok daha popüler hale gelen Doğu Ekspresi´nde yolculuk yapmak, yataklı ve kuşetli vagonlarda yer bulabilmek için haftalar hatta aylar öncesinden yer ayırtılması gerekiyor. Her gün dolu bir şekilde Erzurum´a gelip buradan da son durak olan Kars´a geçen Doğu Ekspresi, şehrin canlanmasında başrol oynuyor.