Düğün salonlarına denetim şart!

Erzurum´da hizmet veren berber ve kuaförler, düğün salonlarının yaptığı kampanyalardan dolayı oldukça mağdur durumda olduklarını belirterek ?Denetim şart´ dediler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Düğün salonlarına denetim şart!

Erzurum´da düğün salonlarının sayısı oldukça fazlalaşmış durumda. Neredeyse her mahallede birden fazla düğün salonu bulmak mümkün. Durum böyle olunca rekabette oldukça büyüyor. Rakiplere göre fazla iş yapabilmek için çeşitli kampanyalar düzenleyen düğün salonları, diğer sektörleri de olumsuz etkiliyor.

´ZOR DURUMDAYIZ´

En başta kuaförler bu durumdan oldukça mustarip halde. Yetkililere seslenen kuaförler, düğün salonlarına yönelik artık denetim yapılması gerektiğini söylüyorlar. Erzurum Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Naci Çetin, üyeleri adına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çetin, düğün salonların düzenlediği kampanyaların kontrolden çıktığını ve bu durumun üyelerini zor durumda bıraktığını vurguladı.

GELİN BAŞI KAMPANYASI BİTMELİ

Düğün salonlarının yaptığı kampanya içerisinde özellikle ücretsiz gelin başı kampanyalarından şikayetçi olduklarını belirten Başkan Çetin, ?Berber ve kuaförler olarak düğün salonlarından çok dertliyiz. Bunlar kendi aralarındaki rekabetten ettikleri için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Özellikle ücretsiz gelin başı kampanyası bizlere çok zarar veriyor. Anlaştıkları birkaç kuaförler ile bu işi yürütüyorlar.? dedi.

BÜYÜK KAR EDİYORLAR

Düğün salonlarına yönelik bu durumla ilgili olarak düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Çetin, ?Bu kampanyalar karşılığında kuaförlere belli oranda para ödenmesi gerekiyor normalde. Düğün salonu işletmecileri kişilerden bu parayı toplu olarak alıyor ve kendisine fazla fazla kar elde ediyor. Artık anlaşmalı kuaförler bile bu işten rahatsız ve mağdur durumda.? diye konuştu.

KONTROL ALTINA ALINMALI

Düğün salonlarına yönelik denetim yapılmasının  gerektiğine söyleyen Başkan Naci Çetin, ?Düğün salonlarının yaptığı bu uygulama kesinlikle yasal değil. Kendilerinin bir vergi ödemeleri bu anlamda yok. Bu kesinlikle vergi kaçırmaya giriyor. Bizlerin yanı sıra devletimizde zararı var. Bunların denetiam altına alınması ve gereken işlemlerin yapılması gerekiyor.? şeklinde konuştu.