Dumlu Baba Şehitlikleri İhya Edilecek

Erzurum Valisi talimat verdi, Dumlu Baba Dağlarında bulunan ve Zinavur-Dumlu Baba-Akdağ geçidini tutan askerlere ait mezarların bulunduğu şehitlikler için ihya projesi hazırlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dumlu Baba Şehitlikleri İhya Edilecek

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Valiliği, Dumlu Baba şehitliklerinin çevre düzenlemesinden yoluna kadar yapımı için ? Dumlu Baba Şehitliklerini İhya Projesi´ hazırladı. Projenin hazırlanmasında, Vali Seyfettin Azizoğlu´nun şehitliğe yaptığı ziyaret etkili oldu. Vali Azizoğlu geçtiğimiz yıl ATAK Arama Kurtarma Motor Sporları Birimi ile katıldığı etkinlik kapsamında, Zinavur geçidinde bulunan Dumlu Baba Şehitliklerini de ziyaret etti. Şehitliklere giden yolun engebeli oluşu, yolun bir bölümünün araçlarla dahi gidilemeyecek kadar zor oluşu, Vali Azizoğlu´nu harekete geçirdi.  Daha önce Çağlayan ve Kargapazar şehitliklerinin ihyası için çalışmalar yapan Erzurum Valiliği, bu kez de yine Vali Azizoğlu´nun talimatı ile Dumlu Baba Şehitliklerinin çevre düzenlemesi için proje hazırladı.

 

??ERZURUM ECDADINA SAHİP ÇIKIYOR´´

 

Müjdeyi, Proje Koordinatörü Çetin Bayram verdi. Bayram, ?? Sayın Erzurum Valisi kıymetli büyüğüm Seyfettin Azizoğlu´nun talimatıyla Çağlayan ve Kargapazar Şehitliklerinden sonra, Zinavur geçidinde bulunan Dumlu Baba Şehitliklerinin de ihya projesi, Erzurum Valiliği tarafından hazırlandı.Koordinatörlüğünü yapmaktan şeref duyduğum bu kutsal vazifenin saha çalışmasını bugün itibariyle sayın Valimin emirleriyle başlatmış bulunuyorum.Erzurum Ecdadına Sahip çıkıyor. Sayın Valimizden Allah razı olsun´´ dedi. Çetin Bayram, projenin hazırlanması sürecini ise şöyle anlattı: ?? ATAK Arama Kurtarma Motor Sporları Birimi olarak 3 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimize geçen yılda katılım oldukça fazlaydı.Sayın Erzurum Valimiz Seyfettin Azizoğlu ve ilimizin kurum amirleri, vatandaşlarımız ve değerli basın mensuplarımızın katıldığı etkinliğimizde, yüksek dağ geçitlerindeki Tabyalarımıza ve Topraklarımıza şehitlerimizin bedenleri ile attıkları perçinler olan Şehit kabirlerimizi ziyaret ettik. Yollarının oldukça kötü hatta bazen yolun dahi bittiği yerlerden geçen 45 Araç ile gidilmeyen yerlere gittik. Faaliyetimizden katılımcıların oldukça memnun ayrıldığı etkinliğimiz neticesinde, Dumlu Baba Dağlarında bulunan ve Zinavur-Dumlu Baba-Akdağ geçidini tutan askerlerimize ait mezarlarımızı gören sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu, o dönem bu şehitliklerimizin ihya edileceğini bildirdi.´´