ERULDER çalışmaları ile göz doldurdu

57 Dernek, 30 temsilcilikle ülkemizde okuyan uluslararası öğrencilerin buluştuğu UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) 2017 yılında da illerde yaptığı çalışmalarla göz doldurdu. Misafir öğrencilerin ülkemize gelmeleriyle başlayan faaliyetler

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERULDER çalışmaları ile göz doldurdu


UDEF´in Erzurum´daki temsilcisi olan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ERULDER) yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Ergün Halis, ?2014 yılında kurulan derneğimiz misafir öğrencilere maddi manevi rehberlik yapmayı hedef almıştır. Bu mihvalde öğrencilerimizle her hafta dernek merkezinde toplanarak sohbetler gerçekleştirdik. Bu sohbetlere alanında uzman kişileri çağırarak öğrencilerimizin istifade etmeleri sağlandı. Yemenli akademisyenin ve Azerbaycanlı öğrencilerimizin hazırladığı sunumlar oldukça güzeldi. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere 2017 yılında 231 kişiye burs temin edildi. Eve çıkan öğrencilerimize ev eşyası ve kumanya dağıtımı yaptık. Özellikle ramazan ayında derneğimize ulaşan zekat, fitre,bağışları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdık. Sabah namazlarında bir araya gelerek bir olan Allah´a dua da bulunduk. Okunan hatimlerle vatanı ve dini için şehit düşenlerin ruhuna hediye ettik. Kudüs için meydanlara çıkarak haklı davamızda bizde meydanlarda yer aldık. Şehrimizin önde gelen mülki amirlerini ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik istişarelerde bulunduk. Spor karşılaşmaları ve sinema günleri ile yoğun geçen eğitim hayatında öğrencilerimizle rahat bir nefes alma imkanı bulduk. Kastamonu, Mersin ve Trabzon gezileriyle kardeşliğimiz pekişti. Bilgi ve görgümüzü arttı. Şehrimize yeni gelen misafir öğrencilere şehri gezdirerek tanıtımını yaptık ara sınıf öğrencileriyle tanıştırarak kaynaşmalarını sağladık. Sağlık sigortası olmayan öğrencilerin muayene ve tedavilerinde yanlarında olduk maddi destekte bulunduk. Şehrimizde okuyan aynı zamanda aileleri ile kalan öğrencilerimizden Suriyeli ve Kazakistanlı ailelerin çocuklarını sünnet ettirdik? dedi.
Ramazan ayında dernek merkezinde 933 kişi ile iftar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Ergün Halis, ?İftara gelen öğrencilerimize en güzel hediye olan Kuranı Kerimi hediye ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Öğrenci Buluşmalarıyla öğrencilerimizi halkımızla buluşturduk. Folklor oyunları,şiir,şarkılarla halkımızın takdirini topladık. Misafir öğrencilerden müteşekkil Erzurum Bar ekibimiz büyük beğeni topladı. Derneğimiz uluslararası öğrencilerin toplanma kaynaşma yeri oldu. Derneğimize Suriye,Afganistan, Doğu Türkistan, Kazakistan,Azerbaycan, Yemen,Somalili öğrenciler gelerek ülke yemeklerini yapma tanıtma imkanı buldu.
Tüm bu çalışmalarımızda bize destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e ve diğer belediyelerimize, rektörlerimiz Ömer Çomaklı ve Muammer Yaylalı´ya ayrıca teşekkür ederiz.? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı