Erzurum AFAD82 bin 836 kişiye ulaştı

82 bin 836 Erzurumluya AFAD eğitimi verildi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum AFAD82 bin 836 kişiye ulaştı

-ÖZEL- 

İlk ve orta dereceli okullarda öğrenci ve öğretmenler olmak üzere Erzurum´da toplam 82 bin 836 kişiye ulaşan AFAD, temel afet bilinci, deprem, doğal afetler ve bina tahliye eğitimleri verdi.

 

Sinan AYDIN

 

Başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye´nin birçok bölgesine yardıma koşan Afat ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD) Erzurum İl Müdürlüğü, 20017 ve 2018 yılında on binlerce kişiye afetlerle önemli eğitimler vererek çok anlamlı bir hizmete imza attı. 2019 yılının Ocak ayıda dahil olmak üzere çoğunluğu ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri olmak üzere toplam 82 bin 836 kişiye AFAD eğitimi verildi. Binlerce öğrenci, sosyal bilgiler dersinde işledikleri afetler konusunu uzmanlarından öğrenmek için AFAD Erzurum İl Müdürlüğü´nün kapısını çaldı.

 

TANITIM FİLMLERİ İZLETTİRİLDİ, AFETLERLE İLGİLİ DERLSE VERİLDİ?

 

AFAD eğitmenleri tarafından eğitim salonunda slayt ve tanıtım filmleri ile birlikte verilen derslerde, afetlerle ilgili birçok konuda gerekli bilgiler aktarıldı. Büyük bir dikkatle anlatılan konuları dinleyen çocuklar, merak ettikleri konular hakkında sorularda yönelttiler. Can kurtarma alanlarında pratiklerinde yapıldığı eğitimler sonunda, AFAD Erzurum Birlik Müdürlüğü´nü gezme fırsatı da bulan öğrenciler, faydalı bilgiler almanın mutluluğunu yaşadılar. AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı, ülkemiz ve özellikle bölgemizdeki deprem yoğunluğu, deprem aktivitesi düşünüldüğünde deprem öncesi, sırası ve deprem sonrası yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlerin büyük önem kazandığını belirtti.

 

AMAÇ BASİT BİR KAÇ TEKNİKLE AFAD İL MÜDÜRÜ KARSLI RAKAMLARI AÇIKLADI

 

?Afete hazır Erzurum´ başlıklı çalışma kapsamında, Erzurum´da ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen ve öğrenciler ile her kesimden vatandaşa, afet bilinci, deprem, doğal afetler ve bina tahliye eğitimleri verildi. Eğitmenler tarafından eğitimler sonunda tatbikatlar  yaptırıldı. Yine onlarca kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör kuruluşlarında 5 binin üzerinde kişiye temel afet bilinci, çığda arama kurtarma, yangın ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) eğitimleri verildi. Okullarda yapılan çalışmalar, öğrencilerin sınav ve diğer aktivitelerini dikkate alınarak gerçekleştirildi. Amaç, basit birkaç teknik ile tüm çocuklara en azından özellikle deprem anında ve sonrasında hayatta kalabilme, hayatı idame ettirebilme konusunda yardımcı olabilmek. Tüm çocuklara eldeki imkânlar doğrultusunda bu tekniklerin gösterilmesi hedefleniyor.