Erzurum ağzını tiyatro ile yaşatacaklar?

Erzurum´un sevilen iki ismi olan Bilal Tavlak ve Oktay Parlar, ilimizin ağzını sahnede yaşatacaklar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum ağzını tiyatro ile yaşatacaklar?

Sinan AYDIN

Komedi programları ve çeşitli tiplemeleri canlandırarak ?´Erzurum´u güldüren adamlar´´ olarak tanınan ikili, bu anlamda Erzurum Halk Tiyatrosu´nu kurdular. Önümüzdeki Mart ayında tam anlamıyla faaliyete geçecek olan Erzurum Halk Tiyatrosu´nun Genel Sanat Yönetmenliğini Oktay Parlar yapacak.  

MART AYINDA PERDE DİYECEKLER

Hiçbir belediyeden destek almadan bu anlamlı yola çıkan Bilal Tavlak ve Oktay Parlar, Erzurum Halk Tiyatrosu için kendi ceplerinde para harcayarak ofis tutup malzeme aldılar. Yıllardır Erzurum ağzıyla oyun sahneleyecek tiyatro olmadığını hatırlatan Bilal Tavlak, halktan gelen yoğun talep sonrası bu projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi. Tavlak, ?? Uzun zamandır Erzurum ağzı ile tiyatro oyunu sahnelenmiyordu. Erzurum ağzını yaşatmak için bu yola çıkarak Erzurum Halk Tiyatrosu´nu kurduk.  Şu an için 2 perdelik bir oyun yazım aşamasında. Bu oyun tamamlandıktan sonra Mart ayında ilk sahnemizi yapacağız. Mart ayı aynı zamanda 12 Mart Erzurum´un kurtuluşunun 100. Yılı olduğu için ayrı bir anlam ifade edecek. 16-17 Mart tarihlerinde ilk oyunumuzu sahnelemeyi düşünüyoruz´´ dedi.

BAŞKAN SEKMEN´İN YER DESTEĞİ VERMSEİ BEKLENİYOR

Oyunların sahneleneceği salon konusunda da bilgi veren Bilal Tavlak, ?? Oyunlarımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´in yer desteği sağlaması halinde İbrahim Erkal Kültür Merkezi´nde sahnelemeyi planlıyoruz. Oyuncu kadromuz da tamamen yerel sanatçılardan oluşacak´ dedi. Erzurum Halk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Oktay Parlar ise, ?? Tek amacımız Erzurum ağzını yaşatmak. Çok olumlu tepkiler aldık. İlimizde eksikliği hissedilen bu ihtiyacı karşılamayı amaçlıyoruz. Çıktığımız bu yolda rabbim bizleri utandırmasın´´ dedi. Sanata ve sanatçıya verdiği büyük destekle tanınan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in, Erzurum Halk Tiyatrosu´na yer temini konusunda her türlü kolaylığı sağlaması bekleniyor