Erzurum itfaiyesinin küçük neferleri?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan çocuk kulübü üyeleri, temel itfaiyecilik eğitiminden geçirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum itfaiyesinin küçük neferleri?

Sinan AYDIN

İtfaiyeci amcalarının kontrolünde yangına müdahale dersi alan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda  çocuk ve gençlerin gözünde İtfaiyecilik mesleğinin daha bilinir ve daha sevilir hale getirilmesi için İtfaiye Çocuk Kulübü, kurmuştu. İlk etapta 35 çocuğun üye yapıldığı kulübün hedefi, önümüzdeki yıl bu sayıyı 200´e çıkarmak.

MİNİK İTFAİYECİLER KIYAFETLERİNİ GİYİP SAHAYA ÇIKTI

Çocuklara haftanın belirli gün ve saatlerinde itfaiyede çeşitli tanıtımların yapıldığı İtfaiye Çocuk Kulübü´nde, bu hafta çocuklara yangına müdahale dersi verildi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara itfaiyecilik mesleğini küçük yaşta aşılamayı amaçlayan İtfaiye Daire Başkanlığı, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Kulübe üye çocuklar, bedenlerine göre diktirilen itfaiyeci elbiseleri, çizme ve baretlerin takarak sahaya çıktı.  Mesleğinde kıdemli olan itfaiye erleri tarafından yangına müdahale eğitimi verilen çocuklar, itfaiyeci amcalarının yardımı ile yangın tüpü kullanımı ve alevlere su ile müdahale yöntemleri ile ilgili uygulamalı eğitim aldılar. İtfaiye Daire Başkanlığı´na ait alanın bahçesinde verilen eğitimde, oluşturulan ateşe önce yangın tüpü ile sonra da tazyikli su ile nasıl müdahale edileceğini öğrenen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Minik itfaiyecilere daha sonra ise teorik bilgiler verildi.  İtfaiye Çocuk Kulübü üyesi çocuklar, günlük yaşamda karşılarına çıkabilecek itfai olaylara karşı daha bilinçli hale geldiler.

DAİRE BAŞKANI GÜLAKAR: ÇOCUK KULÜBÜNÜ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

İtfaiye Daire Başkanı Alparslan Gülakar, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Çocuklar bizim geleceğimizdir ve bizler geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmeliyiz. Bu sebepten Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurmuş olduğumuz ´´İtfaiye Çocuk Kulubü´´, geleceğimiz olan çocuklarımızda toplum bilincinin oluşması ve İtfaiyecilik mesleğinin daha sevilir ve bilinir hale gelmesi için çalışmalarına hız vermiştir. İtfaiye Çocuk Kulübü  olarak faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek  ve kulübümüzü daha da geliştireceğiz.? Çalışmalar kapsamında çocuklara itfaiyede çeşitli bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar gösteriliyor. Gerekli izinler aldıktan sonra kulübün çalışma alanları genişletilecek. Her okuldan bir itfaiye temsilcisi çocuk seçilecek ve bu çocuklara da yine itfaiyede belirlenen gün ve saatlerde faydalı bilgiler verilerek, olası bir yangın anında neler yapılması gerektiği ve itfaiyecilik mesleğinin önemini anlatılacak.