Erzurum patent verilerinde ilk 21´de

Erzurum patent verileri açıklandı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum patent verilerinde ilk 21´de

 

 

 

 

Mahmut AKDAĞ

 

TÜRKPATENT İller bazlı Patent Başvuru verilerini paylaştı. TÜRKPATENT İller bazında Patent Başvuru verilerini paylaştı.  Erzurum´dan Mart ayında 3, 2019´un ilk çeyreğinde ise 6 patent başvurusunun yapıldığı bildirildi. İlden şubat ayında da 3 patent başvurusu gerçekleşmişti. İlin üç aylık düzeyde patent başvuru sayısı ülke toplamında yüzde 0,49, bölge toplamında ise yüzde 25´lik pay oluşturdu.

 

ERZURUM İLK 21´DE

 

Erzurum 3 aylık süreçte, patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından ülke illeri içinde 21´inci sırayı aldı. Patent başvurusunun en yüksek olduğu 21 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa, Konya, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Tekirdağ, Mersin, Kayseri, Antalya, Kahramanmaraş, Isparta, Adana, Balıkesir, Samsun, Denizli, Gaziantep, Çanakkale, Hatay, Kütahya, Şanlıurfa, Van, Erzurum olarak açıklandı.

 

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

 

Doğu Anadolu Bölgesinden ocak ayında 2, şubatta 13, mart ayında 9 olmak üzere üç ayda 24 patent başvurusu yapıldı. Bölgenin ülke toplamındaki patent başvuru payı yüzde 1.98 olarak açıklandı. Bölgede en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı iller Van ve Erzurum oldu. Dönemde Van´dan 7, Erzurum´dan 6, Elazığ´dan 4, Iğdır, Muş ve Malatya´dan 2, Hakkari´den ise 1 başvuru yapıldı.