Erzurum rekor kırdı ?Çalışmaların meyvelerini alıyoruz´

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Portalı tıklanma oranları açıklandı. Bu kapsamda Erzurum 69 bin 704 tıklanma oranı ile rekor kırarak, ilk beş il arasında yerini aldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum rekor kırdı  ?Çalışmaların meyvelerini alıyoruz´

 

Nesrin Çetinkaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Portalı tıklanma oranları açıklandı. Türkiye Kültür Portalı sonuçlarına göre Erzurum 69 bin 704 tıklanma ile rekor kırarak,  ilk beş il arasında yerini aldı. İl kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, nüfus ve ekonomik yapılar dikkate alındığında Erzurum´un tıklanma rekoru kırdığını ve aslında 5´inci değil 1´inci olduğunu kaydetti.  Almaz, ?Erzurum, son 10 yıl içerisinde Turizm alanında yapmış olduğu çalışmalar sonucu meyvelerini almaya başladı? diye konuştu.

69 BİN 704 TIKLANMA REKORU KIRDI

İlk 5´egiren iller arasında nüfus ve ekonomik yapılar dikkate alındığında Erzurum´un tıklanma rekoru kırdığını ve aslında 5´inci değil 1´inci olduğunu belirten Almaz, ?Erzurum Kültür Portalını ziyaret edilen iller arasında gözde şehir olarak 69 bin 704 tıklanma rekoru kırarak ilk beş il arasında yerini aldı. 9 aylık rapor www.kulturportali.gov.tr internet sitesinin aldığı ziyaret Google Analytic´ten alınan veriler ışığında değerlenmesi ile oluşmuştur. En çok ziyaret alan ve tıklanma rekoru kıran ilk beş il sırasıyla; Mersin 129 bin 132,Bursa 117 bin 120, Gaziantep 98 bin 709, Kocaeli 89 bin 395 ve Erzurum 69 bin 704 oldu.  Erzurum´un son 10 yıl içerisinde Turizm alanında yapmış olduğu çalışmalar, Palandöken dağı ve kış sporlarının ön plana çıkarılıp öngörülen yatırımlar sonucu dünyanın ve Türkiye´nin gözde bir ili olma özelliğine sahip olmuş ve bu yapılan çalışmalar sonucu meyvelerini almaya başlamış Erzurum Kültür Portalı ziyaretçi akınına uğrayarak tıklanma rekoru kırıp bir çok ilimizi geride bırakmıştır"  ifadelerine yer verdi.