Erzurum şehidini Tekbirlerle uğurladı

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin(TSK) Afrin´deki terör yuvalarının temizlenmesi için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe, memleketi Erzurum´da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğa uğurlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum şehidini Tekbirlerle uğurladı

Sinan AYDIN

 Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın da katıldığı cenaze töreninde, hiçbir şeyden habersiz olan şehidin 3 yaşındaki kızı Esra Aysima, yürek burktu. Şehidin acılı annesi Naime Aktepe ise, ayakta durmakta güçlük çektiği için kadın askerlerin desteği ile güçlükle yürüyebildi. 

BİNLERCE ERZURUMLU TÖRENE AKIN ETTİ

32 yaşındaki şehit Teğmen Ahmet Aktepe´nin cenazesi, öğlen saat 11.00´da uçakla Erzurum´a getirildi. Erzurum Havalimanında yapılan karşılama töreninin ardından Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morguna konulan şehit naaşı,  yakınları ve askeri tören mangasınca alınarak konvoy eşliğinde kent merkezindeki Narmanlı Camisi´ne getirildi. Camide ikinde vakti düzenlenen tören öncesi, şehidin tabutuna sarılan öğretmen eşi Işıl ve annesi Naime Aktepe´nin yanı sıra bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı. Binlerce Erzurumluda şehidine olan son görevini yerine getirmek için alana akın etti.

TÖRENE BAKAN ARSLAN´DA KATILDI

Törende, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9´uncu  Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, askeri erkan, şehit yakınları ve binlerce vatandaş da hazır bulundu.

ŞEHİDİN KIZI İÇİN FOTOĞRAF HASASİYETİ

Törene katılanlar arasında bulunan Şehit Teğmenin 3 yaşındaki kızı Esra Aysima, hiçbir şeyden habersiz olup bitenleri izledi. Törene katılanların yakasına, şehidimizin fotoğrafı yapıştırıldı. Bir ara kızının da yakasına şehit babasının fotoğrafı yapıştırılmak istendi ancak etkilenmesin diye bu karardan vazgeçildi. Şehidin gözü yaşlı annesi Naime Aktepe ise, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çekti. Zaman zaman yardım alarak alanda ayakta durmaya çalışan acılı şehit anası, tören boyunca gözyaşı döktü.

TEKBİRLERLE UĞURLANDI

İl müftüsü Hasa Hüsnü Sula, törene katılanlardan helallik aldıktan sonra cenaze namazını kıldırdı. Ardından askeri tören mangası ve vatandaşlarca alınan şehit Teğmen Ahmet Aktepe´nin naaşı, top arabasına konuldu. Bu arada vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Ya Allah bismillah, Allahuekber" sloganları attı. Bir süre top arabasıyla taşınan şehit Aktepe´nin cenazesi daha sonra askerlerce cenaze nakil aracına alındı. Şehit Teğmen´in naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere doğum yeri olan Tortum ilçesi Şenyurt Mahallesi´ne götürüldü. Bakan Arslan, şehit ailesini yalnız bırakmadı. Bakan Arslan ve protokoldekiler, şehit ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Arslan ve beraberindekiler camideki tören sonrası şehidin defnedileceği ilçeye hareket etti.

 

MEZARLIKTA DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Şenyurt´ta aile kabristanında toprağa verilen Ahmet Aktepe´nin buradaki defin işlemleri sırasında Şenyurtlular tarafında dev Türk bayrağı açılıp, ? Şehitler ölmez vatan bölünmez´ şeklinde sloganlar atıldı. Şehidimizin naaşı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu arada törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TSK, Mehmetçik Vakfı, siyasi partiler ve şehidin harekata katılan silah arkadaşları tarafından çelenk gönderildi.