Erzurum ?yapay zekaya merhaba´ dedi

Türkiye´nin ilk tematik kodlama kitabı Erzurum´da yayımlandı?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum ?yapay zekaya merhaba´ dedi

 

Sinan AYDIN

Türkiye´nin ilk tematik kodlama kitabı, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü´nün desteğiyle yayınlandı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan ?ERZURUMLA KODLUYORUM?  adlı kitap yayımlandı. Erzurumlu genç beyin Buğra Ayan tarafından hazırlanan kitapta, ?python kodlama örnekleri? Erzurum yemekleri, Erzurum kültürü ve Erzurum tarihi esas ve odak alınarak oluşturuldu. Erzurum´da yapay zekanın ilk adımı olan kitap, ilk etapta 5.000 adet basılacak ve öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak.

BUĞRA AYAN TELİF ÜCRETİ TALEP ETMEDİ

Geçtiğimiz günlerde memleketi Erzurum´da  mezun olduğu Fen Lisesi öğrencileriyle geleneksel teknoloji buluşması gerçekleştirip Matematik ve Bilişim Teknoloji öğretmenlerine ise kodlama ve yapay zekada matematiğin önemi konulu seminer düzenleyen Buğra Ayan, müellifi olduğu bu kitabın Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü için yapılan baskılarından telif ücreti talep etmeyerek Erzurum´da kodlama eğitiminin gelişimine katkı sağlamaya devam etti. Dağıtılacak kitap ?Teknolojiyi tüketmenin değil, teknolojiyle üretmenin zamanı.? sloganıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ve Erzurum´da tüm öğrencilerin kodlama eğitimi alarak bilgi-işlemsel düşünme yetilerinin artırılmasını hedefleyen proje için önemli bir adım niteliğinde.

BU KİTAP KODLAMA EĞİTİMİNİ ERZURUM´DA İLERİYE TAŞIMA VİZYONUNUN ANAHTARI

Erzurum´da geleceğin alfabesi olan kodlama eğitimini ileriye taşıma vizyonunun anahtarı olan bu kitap, aynı zamanda içeriğiyle Erzurum´un kültürel ve tarihi tanıtımına katkı sağlaması açısından şehrimizin  hem eğitim hem de sosyo-kültürel hayatına çok önemli faydaları olacak. Buğra Ayan ise yaptığı açıklamada, ??Türkiye´nin ilk tematik kodlama kitabı, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü´nün desteğiyle yayınlandı. Yakında Erzurum´da binlerce öğrenciye dağıtılacak. Bütün Python kodlama örnekleri Erzurum yemekleri, Erzurum kültürü, Erzurum tarihi odaklı oluşturuldu. Memleketimde yapay zekaya merhaba diyoruz´´ dedi.