Erzurum okullarda PCR testi yapılacak pilot il oldu

Okullarda PCR testi dönemi başladı! Uygulamanın startının verildiği 10 pilot arasında Erzurum'da var.

Tarih: 05.10.2021 18:56
Erzurum okullarda PCR testi yapılacak pilot il oldu

Sinan AYDIN

Okullarda velilerin isteğine bağlı olarak çocuklara PCR testi yapılacağı haberi tartışma yaratmıştı. Bu kararla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot ili belirledi. Bu iller; Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak oldu. Rastgele seçilen okullarda öğrencilere uygulanacağı açıklanan PCR testi taraması başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı pilot 10 il belirledi. Uygulamanın yakın zamanda 81 ile yayılması bekleniyor.

SADECE BOĞAZDAN SÜRÜNTÜ ALINACAK

PCR testi için belirlenen pilot iller şöyle: Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak. Uygulama süresince öğrencilerden yalnızca boğazdan sürüntü alınıyor. Yetişkinlerdeki gibi burun ve boğazdan sürüntü alınıyor. Uygulama, okullardaki gizli vakaları tespit etmek için önemli rol oynayacak. Ayrıca okullardaki salgının seyri de tespit edilmiş olacak. 10 ilde başlayan uygulamanın Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

ÖĞRENCİLERİN KARANTİNA SÜRELERİ KISALTILDI

Bu arada geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Temaslı Takibi Rehberi'ni güncellendi. Aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı. Buna göre, semptom göstermeyen öğrenciler 5'inci günün sonunda yaptırdıkları testin negatif çıkması halinde okula devam edebilecek.