Erzurum´da 16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlandı

16 Ekim Dünya Gıda Günü Erzurum´da Tarım ve Orman İl-İlçe Müdürlükleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da 16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlandı

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 okulda, 16 Ekim Dünya Gıda Gününün önemi ve teması anlatılarak broşür, liflet, balon dağıtımı yapıldı. Aynı zamanda etkinlik yapılan okullarda ve gelir seviyesi düşük mahallelerde çocuklara meyve, kek ve süt içeren gıda paketi dağıtıldı.

?2030 KADAR DÜNYA´DA AÇLIĞA SON VERMEK MÜMKÜN?

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Erzurum Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Dünya Gıda Gününün bu yıl ki temasının ?Eylemlerimiz geleceğimizdir. 2030 kadar Dünya´da açlığa son vermek mümkün? olarak belirlendiğini belirtti. Akar,   ?Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim 1945´e ithafen 16 Ekim dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Gıda Gününün bu yıl ki teması ?Eylemlerimiz geleceğimizdir. 2030 kadar Dünya´da açlığa son vermek mümkün´ olarak belirlenmiştir? şeklinde konuştu.  

5 OKULDA DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Akar, sözlerini şöyle sürdürdü, ?Dünyada 800 milyonu aşkın insan açlıkla mücadele etmektedir. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen her dokuz kişiden biri kronik açlık çekmektedir. Bunun başlıca nedenleri gıda maddelerinin israfı, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve doğal kaynakların yanlış kullanılmasıdır. 2030 sürdürülebilir Kalkınma Gündemi kapsamında küresel olarak kabul edilen "Açlığa Son" hedefine ulaşmak için gıda üretiminin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile doğal kaynaklara zarar vermeyecek şekilde yapılması gerekmektedir. Dünya Gıda Günü İlimizde Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından 5 okulda Dünya Gıda Gününün önemi ve teması anlatılarak broşür, liflet, balon dağıtımı yapıldı. Ayrıca etkinlik yapılan okullarda ve gelir seviyesi düşük mahallelerde çocuklara meyve kek ve süt içeren gıda paketi dağıtıldı.?