Erzurum´da 24 bini öğrenci 108 bin 681 kişiye deprem eğitimi verildi

?Afete hazır Erzurum´ başlıklı çalışma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), il genelinde 24 bini öğrenci, 1100´ü öğretmen olmak üzere toplamda 108 bin 681 kişiye temel afet bilinci ve yangın eğitimi verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da 24 bini öğrenci 108 bin 681 kişiye deprem eğitimi verildi

 

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum yaratılması, bu amaca yönelik kurumsal alt yapının oluşturulması ve konuyla ilgili AR-GE faaliyetlerinin önceliklerinin belirlenmesini hedefleyen eğitim çalışmalarına devam ediyor. Kurum, ilde bulunan 50 okulda on binlerce öğrenci ve binlerce öğretmene afet bilinci ve yangın eğitimi vererek okulların depreme hazır hale gelmesini sağladı.

24 BİN ÖĞRENCİ VE 1100 ÖĞRETMENE DEPREM VE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

AFAD Erzurum İl Müdürlüğü, bu kapsamda, okullarda uygulamalı eğitimleri ile binlerce öğrenci ve öğretmeni depreme hazır hale getirdi. Erzurum genelinde 3 yılda toplam 108 bin 681 kişiye ulaşarak doğal afetler ve yangın konularında bilgilendirme yapan Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, özellikle depremle yaşama bilincini ildeki okullarda uzman personeli aracılığı ile anlatarak öğrencilerde farkındalık oluşturmayı başardı. Bu kapsamda Erzurum´da 50 okulda toplam 24 bin 97 öğrenciye, 1100 öğretmene ve 730´da kamu kurum ve kuruluşları ile sağlıkçılar ve kreşlerde eğitim alan öğrenciler olmak üzere toplam 25 bin 927 kişiye temel afet bilinci ve yangın eğitimi verildi.

İL GENELİNDE 108 BİN 681 KİŞİYE ULAŞILDI

AFAD Erzurum İl Müdürlüğü, 20017 ve 2018 ve 2019 yılının ilk çeyreğinde, yüz binden fazla kişiye ulaşarak afet eğitimleri verip çok anlamlı bir hizmete imza attı. 2019 yılının Haziran ayına kadar ulaşılan kişi sayısı 108 bin 681 oldu. AFAD eğitmenleri tarafından eğitim salonunda slayt ve tanıtım filmleri ile birlikte verilen derslerde, afetlerle ilgili birçok konuda gerekli bilgiler aktarıldı. Büyük bir dikkatle anlatılan konuları dinleyen gerek genç ve çocuklar gerek se yaşlılar, merak ettikleri konular hakkında sorularda yönelttiler. Can kurtarma alanlarında pratiklerinde yapıldığı eğitimler sonunda, kişilerde afet bilinci ve yangınlar konusunda farkındalık oluştuğu gözlemlendi.

 

MÜDÜR KARSLI: OKULLARIMIZ DEPREME HAZIR´

 

AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı, Günebakış´a yaptığı açıklamada, ülkemiz ve özellikle bölgemizdeki deprem yoğunluğu, deprem aktivitesi düşünüldüğünde deprem öncesi, sırası ve deprem sonrası yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlerin büyük önem kazandığını belirtti. ?Afete hazır Erzurum´ başlıklı çalışma yaptıklarını belirten Müdür Karslı, ??Erzurum´da ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen ve öğrenciler ile her kesimden vatandaşa, afet bilinci, deprem, doğal afetler ve bina tahliye eğitimleri verildi. Eğitmenler tarafından eğitimler sonunda tatbikatlar  yaptırıldı. Yine onlarca kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör kuruluşlarında on binlerce kişiye temel afet bilinci, çığda arama kurtarma, yangın ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) eğitimleri verildi. Okullarda yapılan çalışmalar, öğrencilerin sınav ve diğer aktivitelerini dikkate alınarak gerçekleştirildi. Amaç, basit birkaç teknik ile tüm çocuklara en azından özellikle deprem anında ve sonrasında hayatta kalabilme, hayatı idame ettirebilme konusunda yardımcı olabilmek. Tüm çocuklara eldeki imkânlar doğrultusunda bu tekniklerin gösterilmesi hedefleniyor. AFAD Erzurum Müdürlüğü´nün bu kapsamda ulaştığı kişi sayısı 108 bin 681 oldu. Bu rakam arasında 24 bin öğrenci ve 1100 Öğretmende bulunuyor. Erzurum´da okullarımızda verilen eğitimler sonrası depreme hazır´´ diye konuştu.