Erzurum´da ?Nesiller Buluşuyor´ projesi

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ?Nesiller Buluşuyor Projesi? kapsamında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge Çocuk Evlerindeki çocuklarla bir

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da ?Nesiller Buluşuyor´ projesi


Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Prof. Dr. Öge, çocuklarla bir süre sohbet etti. 
Öge, böylesine önemli bir projeye katılmaktan mutluluk duygularını belirterek, şunları söyledi: 
??Nesiller Buluşuyor Projesi´ kapsamında, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı Aziziye ve Hamidiye Çocuk Evleri´nde kalan çocuklarımız ile beraber olma ve onları yakından tanıma fırsatı buldum. Daha önceleri çocuk yetiştirme yurt ve evlerinde maddi ve manevi yetersizliği ve buralarda büyüyen çocukların yaşadığı sıkıntıları biliyordum. Ancak ziyaret sebebiyle bu alanda çok anlamlı bir değişimin olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldum. Aile ortamında bir arada yaşayan çocuklar; onlara bir anne şefkati ve ilgisiyle yaklaşan sorumlular ve onlarla ilgilenen Din görevlisi kadrosunda görev yapan Ev sorumlusu İsmail Özler ile birlikte güzel bir aile görüntüsü veriyordu. Çocuklarla samimi bir ortamda yaptığımız sohbette, yüzlerinde gülücüklerin olduğunu görmek, hem sorularından hem de cevaplarından net bir şekilde anlaşılan öz güvenlerini müşahede etmek, milli ve manevi değerlerle ilgili farkındalıklarını gururla gözlemlemek ayrı bir mutluluk vesilesiydi. Belki pek çoğumuzun bu faaliyetlerden haberi yok ama Devletimiz, o güzel çocuklarımıza hem bir baba hem de anne olmuş. Bu vesileyle bu sorumluluk duygusuna sahip olan ve gereğini yerine getiren büyük Devletimizi, ilgili bakanlığımızı, müdürlüğümüzü ve sadece bir iş değil bir gönül hizmeti olarak çocuklarla ilgilenen herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu evlerle ve çocuklarla ilgilenen, onlarla bu güzel dakikaları geçirmeme vesile olan Ev sorumlusu İsmail Özler Bey´e de özellikle teşekkür ederim. Devletimiz, bu çocukların kalplerine attığı sevginin, simalarında oluşturduğu tebessümün ve onlara kol kanat olan sorumluların samimiyeti hürmetine tüm vakarıyla ayakta kalmaya ve ilerlemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; bu tür faaliyetlere öncelikle toplumun bir bireyi olarak her zaman destek vereceğimi, bu desteğin ilk adımı olarak da çocuklarımızı, mensubu olduğum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde misafir etmekten büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyacağımı ifade ederek; tekraren bu çocuklarımızın şuurlu bir şekilde yetişmesinde emeği geçen başta Devletimiz olmak üzere herkese şükranlarımı sunar, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.? 
Ev Sorumlusu İsmail Öz ise programa katılan Prof. Dr. Sinan Öge´ye teşekkür ederek, proje kapsamında samimi bir atmosfer içinde gerçekleşen sohbet programıyla gençlere rol model olacak eski kuşaklar ile yeni kuşakların buluşmasının sağlandığını, çocuklara sorumluluk sahibi ve topluma yararlı birey olma düşüncesinin aktarılmasının hedeflendiğini ifade ederek, bu tür buluşmaların devam edeceğini söyledi. 
Sohbet programı verilen yemekle sona erdi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı