​​​​​​​Erzurum'da "Hayır Çarşısı" kuruldu

İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Şubesi iş birliğinde hazırlanan "Hayır Çarşısı" dualarla açıldı.

Tarih: 14.11.2022 12:04 Güncelleme: 14.11.2022 12:04
​​​​​​​Erzurum

Talha KOCA

Erzurum İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erzurum Şubesi iş birliğinde iki ayrı noktada "Hayır Çarşısı" adı altında kermes düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehtaran takımının gösterisi ile başlayan kermesin açılışı 2022 din görevlileri arası Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma Türkiye birincisi Yıldız camii müezzin kayyımı Burhan bozkurt’un okuduğu Kur’an tilavetiyle devam etti.

MÜFTÜ YILDIRIM KONUŞMA YAPTI

Kermesin açılışında konuşan Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Hayır çarşısının hayırlara güzelliklere dayanışmaya vesile olmasını diliyorum. Gençliğimizi daha donanımlı imanlı ahlaklı olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla oluşturulacak olan kütüphanelerde ve Müftülük Camii ile Hizmet binasında kullanılacak bu hayır yarışına emek veren destek veren tüm hocalarımıza ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun." dedi.

KERMES 3 GÜN SÜRECEK 

Kermese dair bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Şahin Yıldırım  "Siz kıymetli hocalarımız ve vatandaşlarımızın destekleri ile elhamdülillah bu hayır çarşımızı kurduk. Kurulan bu hayır çarşımızdan gelecek olan gelirleri hediyem kitap olsun kampanyası kapsamında Kur'an Kurslarımıza ve Diyanet Gençlik Merkezlerimize kütüphane kurulumunda kullanacağız inşallah. Bu vesileyle katkılarınızdan dolayı hocalarıma hoca hanımlara ve hayırsahibi kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu. @sahinyildirim77 Konuşmaların ardından Palandöken İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü'nün yaptığı dua ve kurdela kesimi ile Hayır Çarşısı'nın açılışı gerçekleşti. 3 gün boyunca sürecek kermeste hayırseverlerin destekleriyle gıda ürünleri satışa sunuldu.