Erzurum´daki engellilere 18 yılda 522 milyon ödeme yapıldı?

Erzurum´da engelli vatandaşlara 18 yılda 522,56 milyon TL para ödendi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´daki engellilere 18 yılda 522 milyon ödeme yapıldı?

 

 

Sinan AYDIN

 

Engelli vatandaşlara yönelik başlatılan evde bakım yardımı kapsamında, Erzurum´da 2005 yılından 2018 yılının Mart ayına kadar toplam 522,56 milyon TL kaynak aktarıldığı öğrenildi. Erzurum Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan verilere göre, ilde bulunan 7 bin 400 engelli vatandaş için 18 yılda 522 milyon ödeme yapıldı. Engelli vatandaşların, insan onuruna yakışır biçimde hayatın içinde yaşama hakkının temel evrensel haklar arasında yer aldığından anlayışla yola çıkan Ak Parti hükümeti, 2005 yılında, engellilere yönelik evde bakım yardımı hizmetini uygulamaya sokmuştu.

 

SÖZ KONUSU AİLELERE AYLIK ORTALAMA 6 MİLYON TL ÖDEME YAPILIYOR

 

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinde engelli nüfusa sağlanan yaşam standardının ve sunulan hizmetlerin çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Erzurum´da söz konusu engelli ailelerine her ay ortalama 6 milyon TL ödeme yapılıyor. Engellilerin yaşadığı problemlerin sorun olmaktan çıkıp sosyal boyutlarıyla herkesi ilgilendiren bir durum haline geldiği ve bu konuda sosyal çözümler üretildiğini anımsatan yetkililer, Erzurum´da 7 bin 338 engellinin evde bakım hizmetinden yararlandığını, 290 engellinin ise bakım merkezi hizmetinden yararlandığını açıkladılar.

 

HEDEF ENGELLİLERİN BÜTÜN YAŞAM ALANLARINA ERİŞEBİLMESİ

 

Bu 290 aileye ise her ay toplamda 450 bin TL destek ödemesi yapılıyor. Engelliler konusunda önem verilen bir diğer konu ise "erişilebilirlik" fırsatı. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bütün yaşam alanlarının engelli ve yaşlılarca erişilebilirliği hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda kentteki Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yapılan denetimlerde 700´e yakın yaşam alanının incelemesi yapıldı.