Erzurum´dan Almanya´ya organik gezi

?Erzurum´da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması´ projesi kapsamında çiftçiler Almanya´ya giderek, sektör üzerine yapılan yatırımları gezip, görüp fikir edindiler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´dan Almanya´ya organik gezi

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum Diyaloğu-4- Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı kapsamında kabul edilip desteklenen ?Erzurum´da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması´ projesi kapsamında çiftçiler 6 günlüğüne Almanya´ya misafir oldular. 13 üretici ve mühendislerin katıldığı gezide, Almanya´daki hayvancılık uygulamaları hakkında bilgiler alındı.

Düzenlenen geziyle ilgili bilgi veren Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, ?Çalışma ziyaretinde, proje ortağımız IFOAM´ın rehberliğinde Almanya´daki örnek organik hayvan çiftlikleri, organik et ve süt üretim tesisleri ziyaret edilerek, konuyla alakalı Almanya´daki uygulamalar hakkında bilgi verildi. Çiftçi gözüyle gördü, Avrupa´da Almanya´da organik süt fiyatları neden buranın 2 katı fiyatta, bunları anlamaya çalıştı. Üretimi yerinde incelemelerde bulunarak, bilgiler edindiler. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin yaptıracağı süt ve et tesisinde ürününü değerlendirmesi bakımında et ve süt tesislerini, ahırları gördüler. Çiftçiye faydası olacağını düşündüğümüz bir gezi oldu. Aynı zamanda bu proje sadece bu 13 çiftçiyle kalmayacak devam edecek ve şehir ekonomine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Tabi şimdi sıra çiftçilerimizde. Bakalım gördüklerini, öğrendiklerini nasıl uygulayacaklar. Burada şehrin gelişimi ve öncesinde çiftçimizin büyümesi için önemli bir uygulama oldu.? dedi.