Erzurumlu olduğu ortaya çıktı...

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın nişanlısı Hatice Cengiz´in ailesinin Erzurumlu olduğu ortaya çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumlu olduğu ortaya çıktı...

Sinan AYDIN

1982 yılında Bursa´da dünyaya gelen Hatice Cengiz´in baba ve annesinin 1970´li yıllarda Erzurum´un Aşkale ilçesine bağlı Gökçebük köyünden ayrıldıkları öğrenildi. Bursa´ya yerleşen Baba Sabri Cengiz, burada esnaflık yapmaya başladı. Hatice Cengiz´in amcası Abdulkadir Cengiz´in hala Erzurum´da ticaretle uğraştığı öğrenildi.

6 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Hatice Cengiz ilk ve orta derece öğreniminin ardından liseyi Bursa´da tamamladı. Türkiye´de 2013 yılında İlahiyat Fakültesi´ni bitirdi. 2014 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi´nde eğitimine devam etti ve 2017 yılında mezun oldu. Orta Doğu üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Umman Sultanlığı konusunda akademik çalışma yaptı. Arapça ve İngilizce bilen Hatice Cengiz, 6 ay önce Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile nişanlanmıştı.

BİR RÖPORTAJ ESNASINDA TANIŞMIŞLAR

Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın nişanlısı Hatice Cengiz yaptığı açıklamada, Bir röportaj kapsamında Cemal Kaşıkçı ile tanıştıklarını ve bu süreçten önce de Kaşıkçı´yı yazıları nedeniyle yakından takip ettiğini söyledi. Kaşıkçı ile aralarında mesleksel bir yakınlaşma olduğunu anlatan Hatice Cengiz, ?Cemal Bey bana Türkiye´ye geldiğinde benimle tanışmak istediğini söyledi? ifadesini kullandı. Hatice Cengiz´in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: ??Türkiye´ye geldiğinde görüştük ve çok hızlı bir görüşme oldu. İkimizin de programı çok yoğundu. İlk görüşmemiz, ilişkimizin en temel elektriği oldu. Sonra Kaşıkçı ABD´ye döndü ancak dönünce yine benimle görüşmek istediğini söyledi. Ve ilişki dönemimiz böylece başladı.´´