Erzurumspor galibiyet hasretini sonlandırdı

Spor Toto Süper Ligde 8´inci hafta karşılaşmaları tamamlandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumspor galibiyet hasretini sonlandırdı

MAHMUT AKDAĞ

27 golün kaydedildiği haftada Aralarında Erzurumspor´un da yer aldığı 3 ekip evinde kazanırken,  4 karşılaşmada taraflar 1´er puana razı oldu, 2 maçı ise konuk ekipler kazandı. Haftanın en gollü karşılaşması 4-4´lük sonuçla tamamlanan Malatyaspor ? Sivasspor maçı oldu.

8´İNCİ HAFTANIN İLGİ ÇEKİCİ SONUÇLARI

8´inci haftanın ilgi çekici sonuçlarından birini 7 hafta boyunca maç kazanamayan Bursaspor ve Erzurumspor´un galibiyetle tanışması oluşturdu. Yeşil beyazlı ekip evinde Ankaragücü´nü, yine Erzurumspor´da Kazım Karabekir´de Alanyaspor´u aynı sonuçla 1-0 yenerek,  taraftarlarına  ilk üç puanlarına kavuşmanın coşkusunu yaşattılar.

FB EVİNDE PUAN VERDİ

8´inci haftanın golsüz tamamlanan tek maçı tarafların 0 ? 0´lık sonuçla sahadan ayrıldıkları Fenerbahçe ? Başakşehir karşılaşması oldu. Deplasmanda en farklı galibiyeti Akhisarspor´u 3-1 yenen Trabzonspor aldı.  İç sahada ise en gollü maç 3-1 ev sahibi ekibin kazandığı Kasımpaşa ? Göztepe karşılaşması olarak kaydedildi.

PUAN DURUMU

8´inci hafta maçları sonunda puanını 18´e yükselten Galatasaray liderliğini sürdürdü. 15 puanlı 5 takımdan Başakşehir 2, Beşiktaş 3, Kasımpaşa ise 4´üncü sırayı aldı. 13 puanlı Trabzonspor 5´inci sıraya yerleşirken bu ekibi aynı puanla Antalyaspor takip etti. 12 puanlı takımlardan Konyaspor 7, Malatyaspor 8, Göztepe 9, Alanyaspor ise 10´uncu sıraya yerleşti.

ERZURUMSPOR AVANTAJ KAZANDI

Akhisarspor ile birlikte 5 puanla ligin dibine demir atan Erzurumspor´un üst sıralardaki ekiplerle olan puan farkı, Alanyaspor karşılaşmasından alınan 3 puanla birlikte azaldı.  Mavi beyazlı ekibin 12´İnci sıradaki Sivasspor ve 13´üncü Kayserispor ile olan puan farkı 5,  14´üncü Bursaspor ve 15´inci Fenerbahçeyle olan puan farkı 3,  16´ıncı Rizespor ile olan puan farkı ise 2´ye indi.

8.HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Kasımpaşa A.Ş. 3 ? 1 Göztepe A.Ş.

Erzurumspor 1 ? 0 Aytemiz Alanyaspor

Bursaspor 1 ? 0 Mke Ankaragücü

Kayserispor 2 ? 2 Çaykur Rizespor A.Ş.

Atiker Konyaspor 2 ? 2 Beşiktaş A.Ş.

Yeni Malatyaspor 4 ? 4 Sivasspor

Fenerbahçe A.Ş. 0 ? 0 Başakşehir Fk

Akhisarspor 1 ? 3 Trabzonspor A.Ş.

Antalyaspor A.Ş. 0 ? 1 Galatasaray A.Ş.