Erzurumspor'u yarı yolda bırakan İsmail Kartal Fenerbahçe ile anlaştı 

Geçen sezon BB Erzurumspor ile anlaşmaya varan İsmail Kartal, göreve geldikten 5 gün sonra takım kampta iken istifa etmişti. Dadaşları İsmail Kartal ismini, Erzurum'u ve Erzurmspor'u yarı yolda bırakan kişi olarak anıyor.

Tarih: 12.01.2022 18:43
Erzurumspor


Sinan AYDIN

Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında BB Erzurumspor ile anlaşmaya varan ancak 5 gün sonra istifa eden İsmail Kartal, uğruna Dadaşları yarı yolda bıraktığı Fenerbahçe ile  anlaştı.  Fenerbahçe, Vitor Pereira’nın ardından boşalan teknik direktör koltuğuna eski hocası İsmail Kartal’ı getirdi. Sarı-lacivertli ekiple 2014-2015 sezonunda  74 puan toplayarak ligi ikinci sırada bitiren İsmail Kartal, yapılan anlaşma gereği sezon sonuna kadar Fenerbahçe’nin başında kalacak. Vitor Pereira 2015 yılında İsmail Kartal'ın yerine göreve gelirken, Kartal bu kez Portekizli çalıştırıcının ardından takımın başına geldi.

DADAŞLARI YARI YOLDA BIRAKMIŞTI

2010-2014 arasında Fenerbahçe’de yardımcı antrenörlük yapan ve 2014-2015 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’nin başına geçerek teknik direktörlük kariyerine adım atan İsmail Kartal, daha sonra Eskişehirspor, Gaziantepspor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u çalıştırmıştı. Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında BB Erzurumspor ile anlaşmaya varan İsmail Kartal, göreve geldikten 5 gün sonra takım kampta iken istifa etmişti. O dönem Fenerbahçe ile anlaşmak için Dadaşları yarı yolda bıraktığı iddia edilen İsmail Kartal, olaydan 1 yıl sonra sarı lacivertli kulüp ile anlaştı. Dadaşlar İsmail Kartal ismini, zor dönemde Erzurum'u ve Erzurmspor'u yarı yolda bırakan kişi olarak anıyor.