Erzurum´u elektrik çarptı!

Geçen ay elektrik faturalarının son ödeme günü gelmeden vatandaşın elektriğini keserek gözdağı veren Aras EDAŞ Elektrik Kurumu, bu ayki faturalara da yüzde 150 - 200´lere varan zamlı tarife uygulamakla suçlanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´u elektrik çarptı!

 

Sinan AYDIN

 Aylık ortalama 100 ile 125 TL elektrik faturası ödeyen bir aboneye, bu ay 250 ile 300 TL arası elektrik faturası gelmesi büyük tepki çekti.

?YASALARA AYKIRI´

 

Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, özelleştikten sonra kontrolsüz bir şekilde ve adı dahi konulamayan bu zamlar esnafı ve vatandaşı mağdur etmeye devam ettiğini belirterek, Vatandaşlarımız elektrik faturalarını ödememe gibi bir şansa sahip değildir. Ancak, yapılan bu zamların maaş ve gelir oranına göre çok fahiş ve orantısız olduğu aşikardır. Bu zamlı faturaları asgari ücretlinin ve alın teri ile çalışan küçük esnaf ve sanatkarın ödemesi mümkün değildir.

Elektriğin kayıp ve kaçağından namuslu ve dürüst vatandaşın sorumlu tutulması kanun ve yasalara aykırı olduğu gibi, tam bir zorbalıktır. Elektrik zamları vatandaşın bütçesini aşacak duruma gelmiştir. Sınırlı bir sermaye ile çalışan küçük esnaf ve sanatkar yapılan bu zamların altında kalır. Böyle kontrolsüz bir özelleştirme şekli dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur" dedi.

 

?? YAKINDA GAZ LAMBASINA GEÇECEĞİZ´´

 

Ekonomik durgunluğun yanı sıra kış şartlarının da çok ağır geçtiği bölgede vatandaşların bu zamların altından kalkamayacak hale geldiğini ifade eden Karaca daha sonra şunları kaydetti; Bir ülkede zam yapılırken gelirlerin de göz önünde bulundurulması ve ona göre planlama yapılması gerekmektedir. İşsizliğin had safhada olduğu ilimizde, elektriğe, benzine ve mazota yapılan fahiş zamlar esnafımızın adeta belini bükmüştür. Bu kadar denetimsiz ve kontrolsüz yapılan zamlar karşısında Esnaf ve Sanatkarımız geleceğinden endişe duymaya başlamıştır.

Aras EDAŞ Elektrik Kurumunun bu zamları böyle devam derse korkarım yakında gaz lambasına geçeriz. Isınmak içinde odun ve tezek yakarız tıpkı eskiden olduğu gibi. Ülke olarak başarılarımızı konuşacağımız yerde, hep geri kalmışlığımızı ve zamları konuşuyoruz. Dünyanın en pahalı Elektrik ve Akaryakıtını kullanıyoruz. Gerek elektrikte gerekse akaryakıtta fiyatların bu kadar fahiş bir şekilde artış göstermesi özelleştirmeye olan güveni de sarsmaktadır" diye konuştu.