Farkına varın!

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Farkına varın!

Kan bağışı sayesinde günde onlarca insanın hayata tutunduğunu ve sizin ve yakınlarınızın her an kana ihtiyaç duyabileceğinin farkında olunmasıyla kan bağışı artabilir.

Kan bağışı her zaman ve her yerde önemli durumlardan birisi. Her insanın bir an gelip kana ihtiyaç duyabileceği bir risk var. Uzmanlar bu konuda duyarlı olunması ile günde onlarca canın kurtulduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar herkes kana her an ihtiyaç duyabileceğine vurgu yaparak, kan bağışının sadece bir bağış olmadığına değindiler.

3 İNSANI BİRDEN KURTARABİLİRSİNİZ

Kan bağışı olası kazalar gibi olaylar sonucu oluşan yaralanmalar ile oluşan kan kayıplarında büyük önem arz ediyor. Her an bir insanın acil kana ihtiyacı oluyor. Her insanın yapacağı kan bağışı, belki de yine o bağışı yapana nasip olabilir. Yapılacak her bağış bir değil 3 kişiye umut olabiliyor. Özellikle nadir kan gruplarında bu bağışlar oldukça önemli.

KENDİNİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN

Erzurum´da yaşayanları Kızılay´a kan bağış yerlerine çağıran Erzurum Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirttiler. Kan bağışı ile sadece hayat kurtarmak değil, vücudunda önemli ihtiyaçlarından birisi olan kan yenilenmesinin gerçekleştiğini dile getiren kurum yetkilileri, ?hem kendinizi hem de sevdiklerinizi düşünün´ dediler.

HATIRLATMALARA DEVAM

Erzurum´da vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olduklarını söyleyen yetkililer, ?İnsanımız kan verme konusunda oldukça duyarlı ve zaman zaman kanın acil ihtiyaç değil de sürekli bir ihtiyaç olduğunu anlayabiliyorlar. Gerek yapmış olduğumuz ekiplerle gerekse göndermiş olduğumuz SMS´lerle erkek bağışçılarımıza yılda 4, kadın bağışçılarımıza ise yılda 3 kere bağış yapabileceklerini hatırlatıyoruz. Kan bağışında duyarlı olmak çok önemlidir. Özellikle sürekli bir ihtiyaç olduğu kesinlikle unutulmamalıdır.? diye konuştu.