FETÖ ile mücadelede ilahiyatçılardan faydalanılmalı

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, FETÖ ile mücadeleye farklı bir yorum getirdi, farklı bir öneride bulundu:

Tarih: 01.01.0001 00:00
FETÖ ile mücadelede ilahiyatçılardan faydalanılmalı

Sinan AYDIN 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 24 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunduğu açıklamasında, FETÖ ile mücadele konusunda fikrini beyan etti. AK Parti´den müracaat eden aday adayları içerisinde FETÖ´den sızma olup olmadığını dair nasıl bir önlem alındığı yönündeki bir soru üzerine İl Başkanı Mehmet Emin Öz,  önemli açıklamalarda bulundu.

?BUNLARI BİLEN İLAHIYATÇILARDAN FAYDALANILMASI LAZIM?

Başkan Öz, ? FETÖ hareketi kimsenin tahmin edemeyeceği bir örgüt. Aslında hepimiz bir tahminde bulunuyoruz nasıl bir hareket diye ancak birkaç gün sonra dehşete düşüren bir hareketini görüyoruz. Bu hareketle ilgili profesyonel bir mücadele yapılması lazım. Bu tür gizli örgütlerle ilgili bunları bilen ilahiyatçılardan faydalanılması lazım. FETÖ bundan sonra daha yeraltına girecek, daha gizli olacak. FETÖ ile ilgili benim bir tespitim var. Onun aleyhine konuşan adamları dinliyorum ceviz kabuğunu doldurmayacak bilgiler veriyorlar. FETÖ´nün dışa attığı safraları bile onları bile öyle zannetmiş ki. Belki adamlar samimi doğru söylüyorlar ama bir şey söylemiyorlar. Bu nedenle bunlarla mücadele hakikaten ciddi ve sert verilmesi lazım? diye konuştu.

?BANA BİNLERCE İHBAR GELİYOR?

Ak Parti´ye seçim döneminde sızmalara karşı nasıl bir önlem alındığına dair bir soru üzerine İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ? Bizim partimizin bu işe çok itina gösterdiğini biliyorum. Kongrede müracaat eden kimseye müdahale etmiyoruz ama elemeler yapılırken bunlar dikkatle değerlendiriliyor. Çok sıradan insanları bile hep öğrenip sonra delege yapıyoruz. Suçun şahsiyetine adamın kardeşi şuysa. Bana binlerce ihbar geliyor, şunun kardeşi FETÖ´cü diye ama adamın hiçbir suçu yok. Kardeşi FETÖCÜ ise biz ona nasıl işlem yapalım. Oluşturulan gri ortamda hemen o, onu ihbar ediyor bir sürü insanı mağdur ediyorlar.  Aday adaylığını düşündürecek performanslı bir insandır ancak uyduruk suçlarla kenara itmek doğru değildir. O yüzden partimiz buna her zamankinden daha da dikkat ediyor. Bizim partimiz FETÖ´den en çok sıkıntı yaşayan parti. ?FETÖ´cüyü nasıl tanıyorsunuz? diye şartlarını sorsanız ?birinci şart, güç neredeyse FETÖ´cüler oradadır? derim.  Piyasada en iyi sirkülasyonu olan ticaret hangisi ve onun öncüleri kim, onlar hep Fetöcü.?şeklinde konuştu.