GENÇLER, GELECEĞİ İŞKUR İLE YAKALIYOR

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), geleceğin meslekleri olarak görülen siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojisi gibi mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan gençlere günlük 75 TL cep harçlığı verecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
GENÇLER, GELECEĞİ İŞKUR İLE YAKALIYOR

 

Sinan Aydın

İŞKUR tarafından dijital dönüşüme yönelik nitelikli işgücünün yetiştirilmesi maksadıyla web ve mobil programlama uzmanı, sistem ve ağ yönetimi uzmanı, kurumsal kaynak planlama uzmanı, siber güvenlik uzmanı, bulut bilişim uzmanı ve oyun geliştirme uzmanı gibi mesleklerde mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenecek.

Günlük 75 TL Cep Harçlığı

İŞKUR, belirlediği mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 TL cep harçlığı verecek.  9 ay kadar sürecek programlara katılacak gençler için bu rakam aylık Bin 950 TL´ye ulaşacak. Ayrıca program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak. Projeden yararlanmak isteyen gençler Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine başvurabilecek.