Göğebakan´dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, ?Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Destanının ölümsüz kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Göğebakan´dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan bu büyük zaferin, vatanına ve bağımsızlığına düşkün bir milletin gurur günü olduğunu söyledi. Başkan Göğebakan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize hediye eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve bütün halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir."
Başkan Göğebakan, Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistan ve Arakan´da Müslümanlara yönelik yapılan katliama da dikkat çektiği mesajında şunları dile getirdi:
?Zulüm ve vahşetin bütün dehşetiyle devam ettiği Doğu Türkistan ve Arakan´da gözyaşı ve kan durmuyor. Çağın en vahşi zulmü altında inleyen Müslümanların ne seslerini duyan, ne de gözyaşlarını gören var. Sözde insan hakları savunucusu BM ve toplam örgütleri bu zulme karşılık 3 maymunu oynayarak mazlumların seslerini duymak ve gözyaşlarını görmek istemiyorlar. Dünya artık bu vahşete ´dur´ demeli. Dualarımız insanlığın öldüğü Doğu Türkistan ve Arakan için olsun."