?Güçlü İyilik Projesi´ Türkiye birincisi oldu

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ravzanur Eker, Doç. Dr. Beyzagül Polat´ın danışmanlığında hazırladığı "Güçlü İyilik Projesi", 2238 TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında, Sosyal Girişimcilik kategorisinde Türkiye

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Güçlü İyilik Projesi´ Türkiye birincisi oldu

 

Sinan AYDIN

 Türkiye´nin dört bir yanından katılan projeler, 3 günlük sergiden sonra jüri sunumlarını tamamladı. Güçlü İyilik Hareketi "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" için kitlesel olarak çalışabilen bir mobil uygulama ile ödüle hak kazandı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması finali Ankara´da yapıldı.  Atatürk Üniversitesi sosyal girişimci üniversite öğrencilerinden oluşan ´Güçlü İyilik Hareketi´ ise, sürdürülebilir kalkınma hedefleri vizyonu üzerine çalışmak üzere ürettiği mobil uygulama ile TUBİTAK 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında, önce Erzurum´da yapılan bölge sergisinde yarıştı. Proje yürütücüsü ve kurucusu olarak yarışan Ravzanur Eker, Güçlü İyilik projesi ile bölge sergisinde sosyal girişimcilik kategorisinde birinci olarak Ankara´da düzenlenecek olan finale katılmaya hak kazanmıştı. Proje, önceki gün Ankara´da düzenlenen finalde ise, Sosyal girişimcilik kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Ravzanur Eker, birincili ödülü olarak 10 bin TL´lik çeki aldı.

 

GÜÇLÜ İYİLİK HAREKETİ NEDİR?

Güçlü İyilik Hareketi´nin Genel Koordinatörü ve Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ravzanur Eker, insanların sürekli kötü şeyler duyma ve öğrenme durumunu onları iyiliğe ve girişimlere yönlendirerek değiştirmek istediklerini söylemişti. Eker, "Bir yılı aşkındır çalıştığımız projemizde insanların yüreğine güzelliklerle ve iyiliklerle dokunmaya çalışıyoruz. Psikologlarla yaptığımız kaygı testlerinde yapılan iyilik görevlerinin ve iyilik haberlerinin insanları mutlu ettiğini kanıtladık. İnsanları küresel hedefler için tasarlanan iyilik görevlerini yapmak üzere sokaklara çıkarmak, onları girişimlere yönlendirmek istiyoruz. Aynı zamanda ürettiğimiz mobil uygulama ile küresel hedefler konusunda farkındalık uyandırmak isteyen herkes iyilik görevleri tasarlayabilecek ve güçlü yüreklere ulaştırabilecek. Şuan 20´den fazla şehirde bulunan dijital ekibi ve 3 şehirde bulunan saha ekibi ile Güçlü İyilik ailesi bu başarının en büyük sahibi. Biz bir birimizden, biz iyilikten güç alıyoruz. İnsanların içindeki iyiliğe inanarak çıktığımız bu yolda daha emin daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bu ödül hepimizin. Bu ödül yüreği iyilikle atan tüm güçlü yüreklerin. Bu yolda desteklerini eksik etmeyen fakültemiz dekanı Prof. Yücel Kadıoğlu ve dekan yardımcımız danışman hocamız Beyzagül Polat´a başta olmak üzere destek olan herkese teşekkürlerimizi borç biliriz" diye konuştu.