GÜLEN YÜZLER DERNEĞİ AÇILDI

Erzurum da Gülen yüzler yardımlaşma ve dayanışma derneği açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
GÜLEN YÜZLER DERNEĞİ AÇILDI

 

Orhan Durmuş

2018 yılı kasım ayında kurulan dernek, hayır sefer gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluş. Bizde yeni açılan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi almak amacıyla kendilerinden randevu talep ettik. Dernek başkanı sayın Fulya YÜREK ve dernek üyeleri ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Randevumuza içtenlikle kabul ettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Dilerseniz keyifli söyleşimize geçelim?

Kuruluş amacınız nedir?

Bizde öncelikle dernek üyelerimiz adına ve kendi adıma derneğimizde röportaj talebinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Dernek kurmadan evvel birbirinden değerli arkadaşlarımızda birlikte kendi imkân ve ölçülerimizde ihtiyaç sahiplerini ulaşarak elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorduk. İhtiyaç sahiplerini yerinde tespit edip, evlerine misafir olarak dertlerini dinleyip ihtiyaçları için neler yapabileceğimize bakıyorduk. Çevremizden gönüllü olmak isteyen, yardım yapmak isteyenleri bulup yardımlaşma halkası oluşturduk. Yardım yaptığımız insanların mutlulukları bize güç ve enerji veriyordu. Yardım severlerinde yoğun ilgisini görmeye başlayınca bu işin daha kurumsal bir şekilde daha sistemli bir şekilde yapabilmek amacıyla arkadaşlarımızla birlikte dernek çatısı altında, bu yardım sever insanları toplamaya karar verdik. İnanın insanların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak dünyanın en büyük serveti. Yüreklere dokunmak, iyilikleri çoğaltmak anlamında yola çıktık. Dernek kurma fikri bu şekilde gerçekleşti. Şimdi yardım sever insanları, ihtiyaç sahiplerini bulmak, doğru kişilere ulaşmak adına vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz.

Birçok yardım kuruluşu var, diğer yardım kuruluşlarından farkınızın olduğunu düşünüyor musunuz?

Aslında yardım anlamında, dediğiniz gibi birçok kuruluş var ve gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları bu anlamda gerekli yardımları yaptıklarını düşünüyorum. Kuruluş amacımız bu alanda bir açığın olması değildir. Yardımlaşmayı artırmak bu alanda bir katkıda bizler sağlamak istediğimizden bu yola girdik. Dediğim gibi biz bireysel olarak arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorduk ancak gördüğümüz destek ilgi sebebiyle dernek kurmaya karar verdik. Diğer yardım kuruluşları ile kıyas yapmak istemiyorum. Ancak yardımda yarışmak hep daha fazlasını yapmak temel felsefemiz olacaktır. Yardımlarımızı yaparken daha çok arkadaşlarımızla beraber yerinde tespit yapıp ailelerin dertlerini dinleyerek doğru yardımı yapmaya gayret etmek amacındayız. Tabi ki derneğimize ihtiyaçlarını, sorunlarını, dertlerini bildirmek içinde geliyorlar fakat biz gerekli araştırmayı ve yerinde gözlem yaparak tespit yaptıktan sonra yardım yapmayı tercih ediyoruz.

                Derneğimizin ismini de yardım yaptığımız insanların yüzlerinde oluşan tebessüm anlamında Gülen Yüzler koyduk. İnsanlar gülümsesin istiyoruz.

Daha çok ne tür yardımlar yapıyorsunuz?

Açıkçası yaptığımız yardımlar söylediğim gibi şimdilik imkanlarımız doğrultusunda ama kısaca maddi manevi yardım yapıyoruz diyebiliriz. Maddi yardımların yanında insanımızın derdini dinlemek çözüm aramak derdine ortak olmakta bizim bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Gerçek ihtiyaç sahipleri inanın çok onurlu ve gururlu insanlar ihtiyacı olmasına rağmen bir şeyler isteyememiş veya istememiş insanlar biz onlar istemeden biz ulaştıralım istiyoruz. Derneğimize bundan öncede olduğu gibi evlerinde kullanılmayan kıyafet, eşya v.b. malzemeleri bize getirip ihtiyacı olanlara vermemizi isteyenler var. Bizde bu anlamda verilen malzemeleri, maddi yardımları adil bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Derneğimizin kapıları tüm yardım sever ve ihtiyaç sahiplerine açık olduğunu bildirmek isterim. Sizin aracılığınla da tüm yardım severlere bizimle iletişime geçmelerini yardım yapamasalar bile bildikleri tanıdıkları yardıma muhtaç insanları bize bildirmelerini istiyoruz. Belki bu sayede daha çok insana yardımlarımızı ulaştırmış oluruz. Son olarak bize vakit ayırıp bizleri dinlediğiniz için gazetenize ve size çok teşekkür ederim.

                Gülen Yüzler derneği başkanı sayın Fulya YÜREK´ e bizde bu ?Yürek´li? davranışlarından dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu dernek çatısı altında diğer koca yürekli kahramanlara gazetemiz ve şahsım adına taktir ediyorum. Çünkü bütün dernek üyeleri yardım yapabilmek için ellerinden gelenleri yaptıklarını yerinde gördük. Dernek üyeleri kendi el emekleri ile ürettikleri malzemelerin satışını yaparak elde ettikleri geliri son kuruşuna kadar ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorlar. Bu vesileyle vatandaşlarımızı yardımlaşma anlamında yeni kurulan dernek yetkilileri ile görüşmeleri çağrısında bulunuyorum.

                Gülen yüzünüz solmasın?