Güzelleşmek uğruna bu yanlışları yapmayın

Doktor Emrah Çinik, güzelleşmek uğruna yapılan yanlışlar konusunda uyardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Güzelleşmek uğruna bu yanlışları yapmayın

Dr. Çinik, uygulanacak programın başarısı, rejim programı bittikten sonra da hastayı yalnız bırakmayan, düzenli aralıklarla doktora görünmesini sağlayan bir program olmasına bağlı olduğunu belirterek, ?Bu konudaki bir başka önemli konu ise, verilen kiloların geri alınmasını engelleyecek kilo koruma yöntemleri uygulanması gerekliliğidir. Doktorunuz, vücutta incelmeyen sorunlu bölgeler için Kriyolipoliz, Fokuslu Ultrason, Soğuk Radyo Frekans ve Mezoterapi gibi yöntemler de önerebilir? dedi.
Ünlülere benzemek için botoks ya da dolgu yaptırmak
Botoks ve dolgu işlemleri kesinlikle konusunda uzman hekimlerin yer aldığı bir merkezde ve yüzün anatomisine uygun olarak yapılması gerektiğini kaydeden Dr. Çinik, şunları söyledi; ?Bilinçsizce ve yetkisiz kişilerce yapılan uygulamalar sonucunda, beklentilerinizin dışında şaşırmış, donmuş ya da mimiksiz ve doğal olmayan bir görünüm kazanmak, sizi son derece mutsuz edebilir. Buna benzer örnekleri medyada, magazin sayfalarında sık sık görmekteyiz. Doğal, güzel ve estetik bir görünüm için kişi, her zaman kendi yüz tipine uygun tercihlerde bulunmalıdır. Uygulama öncesinde hastanın, uygulama ile ilgili beklentilerinin netleştirilmesi çok önemlidir.?
Öncelik düşük fiyat olmasın
Estetik uygulamalar yaptırırken maliyetin önemli olduğunu ancak bunun birinci kriter olmaması gerektiğini ifade eden Dr. Çinik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ucuzluğu uğruna doktor kontrolünden uzak ?merdiven altı´ diye nitelenen yerlere gidilmemesi gerekir. Söz konusu yanlış tercih sonucu, güzelleşeyim derken geri dönüşü olmayan hatalara yol açılma riski son derece yüksektir. Unutmayın vücudunuz çok değerlidir. Güzelleşme ya da zayıflama uygulamalarının yapıldığı merkezlerde mutlaka konusunda uzman doktorlar bulunmalıdır.?
Arkadaşıma yapılan uygulamayı ben de yaptırmak istiyorum
Hastanın ne istediğini bilerek kliniğe gelmesi ve arzu ettiği uygulamaya gerekten ihtiyacı olup olmadığının kararını, bu konuda uzman olan doktorla birlikte vermesi gerektiğini ifade eden Dr. Çinik, ?Doktorunuz yaş, cilt tipi, yüz şekli ve kilo gibi kişiye özel olarak değişen son derece önemli bu faktörlerin hepsini değerlendirerek en doğru öneriyi size sunacaktır? dedi.
Abartılı tercihlerden kaçının
Dr. Çinik, ?Gideceğiniz klinikte doktorunuz sizi uygulamanın sonuçları açısından mutlaka bilgilendirir. Uygulama için seçilen metod, miktar ve uygulama bölgeleri netleştirilmeli, abartılı ve doğal olmayan dozlarda uygulamalardan kaçınılmalıdır. Çünkü sonuç olarak en iyi medikal estetik uygulama, dışarıdan bakıldığında sebebi anlaşılmayan bir güzelleşme sağlayandır? diye konuştu.
Güneşlenirken dikkat
Güneş koruyucuların, cildin yaşlanma ve lekelenmeleri konusunda en temel önlemlerin başında geldiğini, kişinin cilt özelliğine uygun seçilen güneş koruyucuları yazın her 3 saatte bir cilde uygulaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Çinik ?Güneş koruyucu kullanılmadığında, cilt lekeleri oluşmasının yanı sıra cildin yaşlanma hızı artar. Koruyucu ürün kullanımıyla leke oluşumu minimuma indirgenirken, daha da önemlisi lazer ışınlarıyla leke silme yöntemi, ok daha hızlı ve kolay sonuç verir. Bu sayede Q Switch Lazer tedavilerinde de, daha az seansla sonuç alınabilmesine olanak sağlanır? şeklinde konuştu.
Estetik operasyon komplikasyonlarını öğrenmemek
Estetik uygulama yapılacak kişinin sonradan bir sürpriz yaşamamak adına, komplikasyon ve yan etkiler konusunda eksiksiz bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr.Çinik, şunları kaydetti: ?Uygulamaların hemen sonunda oluşabilecek geçici, hafif kızarıklık gibi etkilerin oluşma ihtimali, hastalara ayrıntılarıyla anlatılmalı ve olası durumlarda hastada bir rahatsızlık oluşması önlenmelidir.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı