Hakan Hadi Kadıoğlu´nun ?Bir Pasin Kitabı´ çıktı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu´nun ?Bir Pasin kitabı´ çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hakan Hadi Kadıoğlu´nun ?Bir Pasin Kitabı´ çıktı

Pasinler Belediyesi tarafından bastırılan ve Pasinler Belediyesi´nin İlk yayını olan kitapta Pasinler´in tarihsel coğrafya yapısı, Pasin Yolları, Pasin´in Bey Mezarları, Pasin Mirza Bey Kaplıcası: Büyük Çermik, Kargapazarı´nın Stratejik Önemi, Pasin´in Kara Günleri: Gide de Gelmeye Zalim Seneler, Çocukluğumun Pasinleri: Birkaç Mekan Birkaç İnsan, İki Tanık Bir Deprem: 1924 Hasankale Depremi, Çermik Adetleri: Pasinler´de Çermik Unsuru Etrafında Oluşmuş Adetler, Bir Kültürel Kalıt Hamamtası, Pasin Mesireleri, Türk Dünyası Bağlantılı Pasin Coğrafyası Halk İnançları, Pasinde Geziler gibi konular yer alıyor.
Kadıoğlu´nun yıllar süren araştırma, gezi, yerinde tespit ve doğrulama çalışmaları sonucunda yazdıklarından oluşan, kapak tasarımı Erzurum´un güzide ve mümtaz grafikerlerinden Orhan Ardahanlı´nın eseri olan ?Bir Pasin Kitabı´ projesi yayımını destekleyen Pasinler Belediyesi´nin kültürel etkinliğinde önemli bir yere sahip olacak.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı