Her biri oldu İstiklal Marşının bir harfi

Tebeşir hareketinin üçüncü projesi ?Gelecek Biziz? hayata geçti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Her biri oldu İstiklal Marşının bir harfi

30 Ağustos Zafer Bayramı için Türkiye´nin dört bir tarafından bin 463 çocuk İstiklal Marşı´nın her bir harfini oluşturarak ortaya eşsiz bir görüntü çıkardı.
Bilişim rüzgarı ülkenin dört bir yanında eserken, ihtiyaç-lüks, çocuk-yetişkin demeden neredeyse her bireyin sadece tüketim amaçlı kanalize olduğu teknoloji deryasında, birbirini tanımayan 55 eğitimci gönül bağı kurdu. Tebeşir Hareketi adıyla yola çıkan eğitimciler, muhteşem bir işbirliğinin kahramanları oldu. Sağlam bağlarla birbirine bağlanan ve gücünü eğitim sevdasından alan Tebeşir Hareketi?nin kurucusu ve koordinatörü Buğra Ayan´ın öncülüğünde, tüm proje ekibi eğitim dünyasında gönüllülüğün, emeğin ve işbirliğinin gücü ile neler yapılabileceğini çocuklarla birlikte herkese kanıtladı. İlk proje olan ´Hayalimdeki Robot´, ikinci proje ´Nasaya Soruyorum´dan sonra Tebeşir hareketinin üçüncü projesi ´Gelecek Biziz´ hayata geçti. 
Proje kapsamında, Türkiye´nin dört bir tarafından farklı illerden 41 öğretmen ve bin 463 çocuk ile 6 aylık bir sürecin sonunda proje görselleri tasarlandı. Türkiye´nin dört bir tarafından bin 463 çocuk İstiklal Marşı´nın her bir harfini oluşturarak ortaya eşsiz bir görüntü çıkardı.
"Bin 463 çocuğumuzun İstiklal Marşımızı oluşturması oldukça önemli"
Proje koordinatörlerinden Nilgün Ergüven konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gelecek Biziz Projesi kapsamında, Türkiye´nin dört bir tarafından 41 öğretmen ve bin 463 çocuk ile 6 aylık bir sürecin sonunda proje görselleri tasarlandı. Her çocuk İstiklal Marşımızın bir harfini temsil etti. Başta koordinatörümüz Buğra Ayan olmak üzere, bu güzel çalışmada emeği geçen çocuklarımıza ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz" dedi.
Proje koordinatörlerinden Aslı Sucu ise, "İstikbalimiz istiklalimize emanettir. Ülkemiz bağımsız bir ülke ancak bir vatanın bağımsızlığı ilelebet sürecek değişmeyecek bir durum değildir. Bunu koruyup kollayacak ve devam ettirecek olan istikbalimiz; çocuklarımızdır. Onlara güveniyor, onları eğitiyor ve yarınlara hazırlıyoruz. Bu sebeple bu projede bin 463 çocuğumuzun İstiklal Marşımızı oluşturması oldukça önemli. Hep birlikte ´gelecek biziz´ diyoruz" ifadelerini kaydetti.
Proje tasarımını gerçekleştiren ve çocukların oluşturduğu bin 463 harfi birleştirerek videonun ortaya çıkmasını sağlayan Ercan Ok, "30 Ağustos Zafer Bayramımızın 95´inci yılına atfen geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte böylesine yüreklere dokunan bir projeye imza atılmıştır" dedi.