Hüseyin Üneş: ?Hedefimiz yeniden Süper Lig´de yer almak" (Video)

BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş: "11 milyon TL toplanan bağış kampanyasının 6 milyon TL ödendi"

Tarih: 01.01.0001 00:00
Hüseyin Üneş: ?Hedefimiz yeniden Süper Lig´de yer almak

BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, TFF 1. Lig´in ilk yarısını ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig´e çıkma hedefindeki kararlılıklarını gösterdiklerini dile getirdi.
Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, TFF 1. Lig´in ilk yarısını basın mensuplarına değerlendirdi. Erzurumspor Tesisleri´nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Üneş, kulübün borçlarından, FIFA´da dosyası bulunan futbolculara, bağış kampanyalarından, şampiyonluk hedeflerine değin birçok konuya açıklık getirdi. Başkan Üneş, ?Şu an hedefimiz ligi lider olarak tamamlamak. Biz Süper Lig´e çıktığımız zaman ilk yarıyı 14´üncü sırada tamamlamıştık, şu an 2´inci sıradayız. Ne zaman Türkiye Kupası maçı oynasak ardından lig maçında yenildik. Burada Bursa´yı yendik, gittik deplasmanda Adana´ya yenildik. Belki bir tesadüftür? diye konuştu.
Hüseyin Üneş, ligin ikinci yarısındaki 4 aylık sürenin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, sürelerini Süper Lige çıkmak için en iyi şekilde kullanacaklarını dile getirdi.

?FIFA´da dosyası olan futbolcular başını taşlara vuruyor?
?Toplamda kulüp itibariyle 4 milyon 200 bin TL borcumuz var. Ayrıca FIFA´da da 2 dosyamız var? şeklinde konuşan Başkan Hüseyin Üneş, yaklaşık 1 milyon Euro maliyeti olan futbolcu Tshabalala ve beklentileri karşılamayan Lennart THY´nin FIFA´daki dosyalarından bahsetti. Üneş, ?Tshabalala dosyasını yüzde 100 kaybedeceğiz. Bu para adamların alacağı, Tshabalala´ya toplam 3 milyon Euro borcumuz var. 800 bin Euro bize açılan dava vardı. Kazanmamız zor gözüküyor. Lennart´ye de yaklaşık 800 bin Euro ödenecek. 13 yabancı futbolcumuz var, bir tanesinin sözleşmesinde bir madde atlamanın bedeli bugün Lennart oldu. 2 ay maaşını yatırmadık, 15 günlük ihtarın ardından anlaşmasını feshetti. Bunun sonucunda da alacaklarını talep etti. Neyse ki süreci iyi yönettik. Borçlarımızı çoğunu ödedik. Futbolcular şimdi başını taşlara vuruyor. Kulübüne 3 milyon Euro bonservis ödediğimiz futbolcu şimdi kendisine 3. Lig´de bile takım bulamamış. Tshabalala´da aynı şekilde şuan kulüpsüz kalmış? şeklinde konuştu.

"11 milyon TL bağış toplandı, 6 milyon TL ödendi"
Erzurumlu iş adamı Acun Ilıcalı´nın desteğiyle 21 Ağustos tarihinde televizyon programında düzenlenen BB Erzurumspor için bağış kampanyasında 11 milyon 100 TL´lik bir bağış sözü verilmişti. Erzurumspor Başkanı Üneş, toplanan 11 milyon TL gelirin kendilerine 6 milyon TL´lik kısmının geldiği açıkladı. Sürecin devam ettiğini belirten Üneş, ?Bağışta bulunan ve ödeme yapanlara çok teşekkür ediyorum. 4 bin TL SMS kampanyasından gelir elde ettik. 5 milyon bağışçı kaldı. Süreç devam ediyor, bekliyoruz? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı