İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi´nde

ilk gösterim heyecanı

Tarih: 01.01.0001 00:00
İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi´nde

Nesrin ÇETİNKAYA

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde daha kapsamlı ve daha geniş bir biçimde çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydeden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, ilk gösterim heyecanını yaşadıklarını belirtti. Hazırlıları hızla devam eden ?Bir Delinin Hatıra Defteri? oyunu ile sanat merkezinin perdelerini açacaklarını belirten Çılgı, hafta sonu ise Âşık Reyhaniyi anma programına imza atacaklarını dile getirdi. Şuanda 3 oyununun hazırlığı içinde olduklarını kayda geçen Çılgı, büyük bir yoğunluk yaşadıklarını ifade etti.

ÂŞIK REYHANİYİ ANMA PROGRAMI

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Çılgı, ?Hafta sonu Rahmetli Yaşar Âşık Reyhaniyi anma programı düzenleyeceğiz. Programımıza onur konuğu olarak kız ve oğlu katlım gösterecek. Onun haricinde de çıraklığını yapmış âşıklarımız eşliğinde Pazar günü Âşık Reyhaniyi anma programını düzenleyeceğiz. Diğer sanat merkezimizde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı burada daha kapsamlı, daha geniş bir biçimde devam ettirmekteyiz. Doğu Anadolu´nun en büyük sahnesini yaptık, çok kapsamlı bir tiyatro sahnesine sahibiz şuanda. Daha önceden yapılan şeyler genelde konferans salon mantığındaydı, yerleşik bir tiyatro sahnemiz yoktu. Bunu Başkanımız bütün ince detaylarını düşünerek, her konuda bize yardımcı oldu. Zaten başkanımızın sanata ve sanatçıya olan desteği takdire şayan? ifadelerine yer verdi.

İLK GÖSTERİM HEYECANI

Hazırları kısa sürede tamamlanacak olan Bir Delinin Hatıra defteri, adlı oyun ile perdelerini açmaya hazırlandıklarını dile getiren Çılgı, ?Bu süreçte biz hem kurslar olarak, hem kendi oyuncu kadromuzla oyunlar hazırlıyoruz. İlk açılış oyunumuz olarak Gogol´un Bir Delinin Hatıra Defteri ile yapacağız. Bu tek kişilik bir oyun. Oyunda oynayacak olan arkadaşımızla çalışmalarımız tamamlamak üzereyiz. Sahnemizin teknik olarak her şeyi tamamlandı, şimdide oyunun dekoru tamamlanmak üzere. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Buranın teslim ediliş, açılış süresinde dolayı biz takvimimizi yeni belirlemeye başladık. Hazırlıklarımız hızla tamamlandığında Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu ile ilk gösterimimizi yaparak, perdelerimizi açacağız. Yine aynı zamanda Üstün Dökmen ´in Komşu Köyün Delisi, adlı komedi oyununu da kursiyerlerimizle birlikte oynayacağız. Son 3 yıldır kurslarımıza katılan arkadaşlarımızla oyunumuz üzerinde çalışmaktayız. Tüm mizansenler oturdu, dekorumuz hazırlanıyor, sahne üzerinde genel provaları aldıktan sonra Bir Delinin Hatıra Defterinden çok kısa bir süre sonra bunu sahneleyeceğiz? diye konuştu.

?ÇOCUK OYUNU OLMADAN TİYATRO OLMAZ?

Dönem içinde çocuk oyunlarında da yer verileceğinin altını çizen Çılgı, ?Onun haricinde Dramaturgumuz Ziya Kibar´ın yazdığı Uçan Yapraklar adlı çocuk oyunumuz var. malum çocuk oyunu olmadan tiyatro olmaz.  Son dönemde görüldüğü üzere çocuk oyunu fazlasıyla ilgi gören bir tür. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde çoğu kültür merkezinde olmayan,  çocuk oyun parkını kurduk. Yetişkin oyunlarında 13 yaş altı çocuklar alınmadığı için aileler bundan dolayı tiyatroya gelemiyorlardı. Yaptığımız çocuk oyun parkı ile ailelere rahatlıkla oyunu izlerken çocuklarımız bu oyun parkına alınacak, bir Çocuk Gelişim Uzmanı ve birkaç tane palyaço ya da hayvan tasvirleri ile çocuklarımız güzel bir şekilde vakit geçirebilecekler. Şimdilik takvimimizde bahsettiğimiz bu 3 oyunumuz var. Planladığımız 3-4 oyunumuz daha var, onları da ilerleyen günlere daha da belirginleştireceğiz? dedi.