İl Halk Kütüphane binası 2019 Nisan´da bitecek

Türkiye´de sadece 5 ilde yapılan ve bu illerden biride Erzurum olan İl Halk Kütüphanesi, 1 milyon kitap kapasiteli olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
İl Halk Kütüphane binası 2019 Nisan´da bitecek

 

2019 Nisan´da biteceği açıklanan kütüphanede, revir, çocuk oyun alanları, sinema kulübü, spor ve konferans salonları, okuma ve ders çalışma salonları ve daha sayamayacağımız birçok özellik olacak?

Sinan AYDIN

Türkiye´de sadece Erzurum dahil 5 ilde yapılacak olan ve 1 milyon kitap kapasitesine sahip olacak il halk kütüphanesinde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. İnşaatın 2019 yılı Nisan ayında bitirilerek Erzurum´un hizmetine sunulması hedefleniyor. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgilere göre; yeni yapılacak olan kütüphane binasının içi son teknoloji ile donatılacak.

BU KÜTÜPHANEDE YOK YOK

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´ın da teyit ettiği bilgilere göre; kütüphanenin içerisinde, revir, çocuk oyun alanları, sinema kulübü, spor salonu, konferans salonu, gençlere, çocuklara ve yetişkinlere özel alanlar bulunacak. Bunun yanında okuma salonları, ders çalışma salonları bulunacak. Kütüphane binası 8 bin metrekare alan üzerinde 4 kattan oluşacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ??Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok güzel bir kütüphane olacak. Hem çok amaçlı hem de çok fayda sağlayacak bir kütüphane inşallah 2019 yılının Nisan ayında hizmete girecek´´ dedi.