İttifaka yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin Türkiye´nin gündemine taşıdığı Yerel seçimde ittifak açıklamalarını Erzurum´da vatandaşlar yorumladı. AK Parti ve MHP ittifakının genel seçimlerde rekor oranda oy aldığı Erzurum´da

Tarih: 01.01.0001 00:00
İttifaka yeşil ışık

 

Nesrin ÇETİNKAYA

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİ UYUM İÇERİSİNDE

24 Haziran genel seçimlerinde oylarını Ak Parti ve MHP´den yana kullandıklarını belirten vatandaşlar, yerel seçimlerde ittifakı desteklediklerini ifade ettiler. Birlikten kuvvet doğar inancını paylaşan vatandaşlar, Cumhur ittifakının bir araya gelmesiyle siyasi anlamda daha sağlam bir zemin yaratılacağına dikkat çektiler. Milletin Cumhur ittifakını çok sevdiğini dile getiren vatandaşlar, devam etmesi halinde birliğin, beraberliğin sağlanması için tam destek vereceklerini kaydettiler.

İşte vatandaş yorumları:

Müslüm İriç, ?Ak Parti ve Milliyetçi Harekât Partisinin yerel seçimlerde ittifak oluşturmasını canı gönülden destekliyoruz.  Birlikten her zaman güç doğar. Cumhur ittifakı bir araya gelerek yerel seçimlere giderse daha güzel sonuçlar elde edileceğine inanıyorum. Zaten küçük şehirlerde, çoğunluğun fazla olduğu şehirlerde yine herkes rakip olarak yoluna gidecek. Ama oy oranları birbirine yakın olan büyükşehirlerde ittifak sayesinde birbirlerini tamamlayabilirler. Tek bir aday gösterebilirler. Bu da güzel bir şey olur. Baktığımız zaman şimdi diğer partilerin kitleleri, hitap ettikleri kesimleri birbirlerine uzak, yapıları daha farklı. Ama Ak Parti ve MHP öyle değil, bunu 24 Haziran seçimlerinde de gördük. Ülkemiz, vatanımız, milletimiz için hayırlısı neyse o olsun. İttifakı destekliyoruz?

Ahmet Çakır, ?Cumhur ittifakının bir araya gelmesiyle siyasi anlamda daha sağlam bir zemin yaratılacak. Beraber olmak, birlikte olmak kadar güzel bir şey yok. Bu sandığa da umuyoruz ki güzel ve olumlu bir şekilde yansıyacak. İki partinin birleşmesi oy oranlarını da artıracak. ?

Zakir Erol, ?Milletimizin, devletimizin geleceği için ittifakı destekliyorum. Bu sayede birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz daha da kuvvetlenecek inşallah. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçelinin birliğinden umutluyuz. Hayırlısı olsun inşallah.?

Şeref Akbulut, ?24 Haziran´dan sonra şimdide önümüzde yerel seçimler var. Milletimiz Cumhur ittifakını çok sevdi.  İttifakın devam etmesi milletimiz, ülkemiz yararınadır. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Yerel seçimler ülkemiz için, vatandaşlarımız için büyük önem arz ediyor. O yüzden en doğru kararın verilmesi gerek. Ak Parti ve MHP´nin birbirini desteklemesi güzel. Tabi her iki parti tabanında buna hazır olması, bu durumu desteklemesi gerek. Eğer böyle olursa herkesin gönlüne göre bir şey yapılmış olur. Seçmen desteklediği partinin ittifakına olumlu bakarsa illerde de bunun iyi yansımalarını göreceğiz.?

Emre Akçoban, ?Bir şehirde her zaman en güçlü aday kimse o kazanır.  Eğer ki oy oranları arasında fark çoksa biri diğerini destekler, ilden tek bir ses çıkmış olur. İttifakın olması yerinde olur çünkü karmaşa olmadan, iki partinin birbirine verdiği desteklerle doğru bir sonuç ortaya çıkar. İttifak devam etmeli, millet neyi istiyorsa o olmalı, sandıktan o çıkmalı.?