Kadınlar da kasık ağrısı sebeplerine dikkat

Birçok nedenden dolayı kadınlar da kasık ağrısı oluşabildiğini belirten Op.Dr. Evrim Aksoy, kasık ağrısına dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kadınlar da kasık ağrısı sebeplerine dikkat


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Evrim Aksoy, ?Rahim, yumurtalık ve tüplerde iltihaplanma ve apse sonucu kasık ağrısı yaşanabilir. Pelvik enflamatuar hastalık, salpenjit, endometrit, ubaovarian apse gibi Over ( yumurtalık ) kistlerine bağlı olarak ya da bu kistlerin burkulması ve patlaması kasık ağrısına neden olabilir? dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Evrim Aksoy, diğer kasık ağrısı sebeplerini şöyle sıraladı:
?Rahmin dış duvarında konumlanan ve gelişim gösteren miyomlar, Çikolata kisti ( endometriozis ), Adenomyozis, İdrar yolu enfeksiyonları, kronik üretrit, sistit, interstisyel sistit, İdrar yollarında kum ve taş olması, Apandisit, Detrüsör instablitesi ( Anormal idrar kesesi fonksiyonlarında ), Fıtık, Dış gebelik, Düşük ya da düşük tehlikesine bağlı olarak kasık ağrısı olabilir.?
Gebeliğe bağlı olarak rahmin büyümesi sonucunda kasık ağrısının normal olduğunu ifade eden Op.Dr. Aksoy, ?Ovulasyon ( yumurtlama ) günlerinde kasık ağrısı hafif şiddette yaşanabilir. Normal doğumun ardından kasık ağrısının olabilir. Bu durum sezaryen ile doğumlar için de geçerlidir. Ancak iki hafta gibi kısa bir sürede kendiliğinden geçecektir. İrritabl bağırsak sendromu. Daha önce karın içi ameliyat geçirmiş hastaların karın içinde yapışıklığın oluşmasına bağlı olarak kasık ağrısı olabilir. ( sezaryen, apandisit, miyom ameliyatı, bağırsak ameliyatı gibi ) Cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında yaşanan şiddetli ağrının ( disparoni ) mutlaka araştırılması gerekir. Adet sancısı ( dismenore )Çok nadir olarak pelvik tüberküloz, Pelvik konjesyon sendromu, Rahim ağzı daralması, Sistosel, rektosel ve uterin prolapsus gibi organların sarkması sonucunda kasık ağrısı yaşanabilir. Endometrial polipler? diye konuştu.
Doğum kontrol yöntemlerinden birisi olan spiralin kullanımına bağlı olarak kasık ağrısınında ortaya çıkabildiğini kaydeden Op.Dr. Aksoy, ?İnflamatuar bağırsak hastalıkları ( chrone hastalığı, ülseratif ), Bel fıtığı ve aynı bölgede sinirlere bağlı olarak meydana gelen patolojiler kasık ağrısına neden olabilir. Kronik kabızlık, Depresyon, uyku bozuklukları ve seksüel taciz gibi psikolojik rahatsızlıklarda, psikolojik kasık ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Omurga kırıkları, kasların zorlanması ya da burkulması, fibromyalji, karın ön duvarına bağlı olarak meydana gelen patolojiler gibi kas ve iskelet sistemi üzerindeki hastalıklar kasık ağrısına neden olabilmektedir? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı