Karaca, ?Kent esnafı da ?indirim günleri´ düzenlemeli?

Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubaların esnafın işine mani olduğunu belirtti. Karaca yaklaşan kış sezonu öncesi esnafın sorunlarını di

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaca, ?Kent esnafı da ?indirim günleri´ düzenlemeli?

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da sayıları giderek artan AVM´lerin, özel günlerde büyük kampanyalar düzenlediğini ifade eden Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, kent merkezindeki esnafların da birleşerek ?indirim günleri? düzenlemesi gerektiğine dikkat çekti. Küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesi için sürekli güncel kampanyalar yapmasının ekonomik açıdan önemine değinen Karaca, Şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubaların, esnafın işine mani olduğunu belirtti. Karaca, yıllardır Mecliste bekleyen AVM´lerin kent merkezine 30-40 kilometre uzaklıkta olması hakkındaki kanunun da bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

ESNAFLARIMIZ DA BİRLEŞEREK ?İNDİRİM GÜNLERİ? DÜZENLEMELİ

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Karaca, ?Şehrin muhtelif caddelerinde esnaf dükkânlarının hemen önüne çakılan dubalar, esnafın işine mani olmakla kalmıyor, arabalı müşterilerin o dükkânlara girmelerini de engelliyor. Erzurum´da sayıları giderek artan AVM´ler, özel günlerde büyük kampanyalar düzenliyor. Kent merkezindeki esnaflarımız da birleşerek ?İNDİRİM GÜNLERİ? düzenlemeli ve özellikle giyim, parfüm ve gıda ürünleri üzerine faaliyet gösteren küçük esnafın yoğun olduğu ilimizde, kent esnafı da bu ve benzeri uygulamaları başlatmalıdır.? Dedi.

GÜNCEL KAMPANYALAR EKONOMİK AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ

Küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesi için sürekli güncel kampanyalar yapmasının ekonomik açıdan çok önemli olduğunu dikkat çeken Karaca, ? Ekonomik krizden dolayı birçok esnafımız dükkânlarını kapama noktasına gelmiş. Kent esnafının satışlarını arttırmak ve ayakta kalabilmek için böyle bir uygulamaya geçmesi gerekir. Bu konuda belki AVM´ler kadar başarılı olamazlar ama en azından kış sezonu öncesi bir alış veriş heyecanı yaşarlar. Belediyelerin esnaf dükkânlarının çoğunlukta bulunduğu caddelere park yasağı uygulaması ve dükkânların önünü dubalar ile kapatarak arabalı müşterilerin küçük esnafın dükkânlarına girmelerini engellemekte ve AVM´lere de büyük avantaj sağlamaktadır. Çarşı içerisinden alışveriş yapmak isteyen müşteriler ise, aracını koyacak yer bulamıyor. Küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesi için sürekli güncel kampanyalar yapması ekonomik açıdan çok önemlidir. AVM´ler, özellikle gençlere yönelik faaliyetlerini büyük bir hızla devam ettiriyor, oralarda sinema, kafeterya gibi sosyal tesisler bulunuyor. Bu nedenlerden dolayı vatandaşlar AVM´lere yöneliyor. Bizim esnaf ve sanatkârımız da müşterilerin dikkatlerini kendilerine doğru çekmek ve ayakta kalabilmek için değişik promosyonlar yapmalıdır. Yıllardır Mecliste bekleyen AVM´lerin kent merkezine 30-40 kilometre uzaklıkta olması hakkındaki kanunun da bir an önce yürürlüğe girmesi gerekmektedir? diye konuştu.