Karaçobanlı çocuklar Erzurum´da ilkleri yaşadı!

İlk kez ilçeden dışarı çıktılar, ilk kez AVM gördüler ve yine ilk kez sinemaya gittiler?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaçobanlı çocuklar Erzurum´da ilkleri yaşadı!

Sinan AYDIN

Karaçoban´lı çocuklar, Sağlık İl Müdürlüğü´nün düzenlediği etkinlik sayesinde forum AVM´de gönüllerince eğlenerek keyifli bir geçirdiler. Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü

tarafından Forum AVM´de ?Sağlıklı Yaşam Etkinliği´ düzenlendi. Etkinliği en anlamlı kılan ise, Karaçoban´dan Erzurum´a getirilip misafir edilen 34 çocuk oldu. Sağlık İl Müdürlüğü, okullarda verdiği sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında belirlediği öğrencileri, Erzurum´da misafir etti.

 

BİRÇOĞU İLK KEZ İLÇEDEN ÇIKIP, İLK KEZ AVM GÖRDÜ, İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİ?

 

Karaçoban ilçesi ve köylerinde oturan onlarca 34 çocuk, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Erzurum´a getirildi. Birçoğunun ilk kez Karaçoban ilçe sınırları dışına çıktığı bu çocuklar, Forum AVM´de düzenlenen ?Sağlıklı Yaşam Etkinliği´ programına da katıldı. Çocukların büyük bir bölümü ilk kez AVM gördü. Karaçobanlı çocuklara, sağlıklı yaşam ile ilgili bilgiler verildi, sinema ve şehir turu etkinliği yapıldı. Yine birçoğunun ilk kez sinema gördüğü çocuklar, Forum AVM´de gönüllerince eğlenip hoşça vakit geçirdiler. Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Sağlıklı yaşam etkinliği kapsamında oluşturulan stantlarda, vatandaşların tansiyonu ölçüldü, çeşitli hastalıklar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.