Karayazı'da anaokulunda sera yapımı etkinlği...

Karayazı Karçiçeği Anaokulunda minik çiftçilerle birlikte ortak olarak sera yapımı ve seracılık konusunda çalışma yapıldı.

Tarih: 26.10.2021 19:16
Karayazı

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü nedeniyle il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Gıdanın ve doğal olarak ta tarımın önemi anlatılıyor, okullarda öğrenciler bilgilendiriliyor. Açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı, sağlıklı ve güvenilir gıda ile gıda israfının önlenmesi hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla her yıl kutlanan Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında İl ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri de eşitli etkinlikler düzenlenliyor.

BİR İLKE İMZA ATAN ETKİNLİK

Bu kapsamda Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ilçedeki Karçiçeği Anaokulunda minik çiftçilerle birlikte ortak olarak sera yapımı ve seracılık konusunda öğrencilere bilgilendirmede bulunuldu. Oldukçe keyifli ve renkli görüntilerin yaşandığı anaokulunda seracılık etkinliğinde, tarım müdürlüğü görevlileri çocuklara seracılıkla ilgili bilgi aşıladı. Konu ile ilgili Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, '' Karayazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce, ilçedeki Karçiçeği Anaokulunda minik çiftçilerle birlikte ortak olarak sera yapımı ve seracılık konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Minik çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyoruz'' denildi. Anaokulunda sera yapımı, bölgede bir ilk olarak ta kayıtlara gti.

DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDİR?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. 2021 yılında Dünya Gıda Günü 41. kez kutlanırken, FAO'nun kuruluşunun 76. yıldönümünün de kutlanacak. Peki bu yılın teması ne? 2021 yılında Dünya Gıda Günü için "Attığımız adımlar, geleceğimizdir - Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi çevre ve daha iyi yaşam" teması belirlendi. Dünya Gıda Günü aslında, 1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluşunu kutlamak amacıyla düzenleniyor. Tüm dünyada 150'den fazla ülke bu kutlamaya iştirak ediyor. Dünyadaki açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmak misyonu ile çalışan FAO, bu özel günü kutlamaya herkesi davet ediyor. Her yıl BM’nin belirlediği temalar ile iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi, günümüzde yaşanan ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen besin yetersizliğine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Neden düzenleniyor?

Dünya Gıda Günü kapsamında her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı gündeme getiriliyor. İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için zaruri ihtiyaçlarından olan gıda için tarımsal üretimin önemine dikkat çekiliyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında, dünyadaki açlık problemlerine işaret edilerek, adaletsiz gıda paylaşımı, ülkeler ve gıda üretimi – tüketimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konuşuluyor.