Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti´nin çimleri seriliyor

Nisan 2015 tarihinde yıkımı yapılan ve bir türlü yapımı bitirilemeyen Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pist´nin çimleri seriliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti´nin çimleri seriliyor


Karslılara uzun yıllar hizmet veren Şehir Stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nca alınan karar üzerine yıkımı yapılarak yerine modern ve günün şartlarına uygun bir stad yapılmasına karar verilmişti. Ardından 2015 Nisan´da yıkımı gerçekleştirilen stadyumun yapımı üstlenen ilgili firma ?Terör olayları, imar planı değişikliği ile Belediye arsa ve ruhsat işlemleri? ni Bakanlığa gerekçe göstererek işi Aralık 2017´ye uzatmıştı? ve stadın yapımını durdurarak kentten kaçmıştı. 
Yapımı durdurulan va atıl vaziyette bırakılan eski adıyla Kars Şehir Stadyumu, şimdi adıyla Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pist´´nin 2018 yılı başında yeniden ihalesi yapılarak Karslı şirkete verildi. Karslı şirket işi almasıyla birlikte hızlı bir şeikilde stadyumun yapımına başladı. Geçen süre içerisinde stadyumu yüzde 90´ını tamamlayan ilgili firma, Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pist´nin çimlerinin sermeye başladı. Çim serimini hızlı bir şekilde yapan firma, Kars yağmadan Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pist´nin yapımını tamamlayarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´ne teslim etmeyi planlıyor. 
Öte yandan Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pist´nin daha önce de ışıklandırma sistemleri ve tribünleri tamamlanmıştı. Kent merkezinde yapımı tamamlanmak üzere olan spor tesileri vatandaşları da heyacanlandırıyor. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı