Kayak kulübü gümbür gümbür

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kayak kulübü gümbür gümbür

Türk Kayak tarihinin en köklü ve iz bırakan kuruluşu Erzurum Kayak Kulübü, Atakan Alaftargil´in başkanlığında eski günlerine dönüyor. Sezonun ilk yarışlarında 5 madalya birden kazanan kulüp sporcuları, haftanın 6 günü ara vermeden çalışıyor. 
Kurulduğu 1960 yılından sonra Türk Milli Takımını oluşturan kadrosuyla Türk kayak tarihine damgasını vuran Erzurum Kayak Kulübü, yönetim değişikliğinin ardından bir kez daha sportif başarılarla adından söz ettirmeye başladı. Sayısız başarılarıyla 90´lı yıllarda gündemden düşmeyen ve Türkiye´yi Olimpiyatlarda temsil eden başarılı isim Atakan Alaftargil´in başkanlığa gelmesiyle yeni bir düzene kavuşan kulüpte yaşanan değişim hemen sonuçlara yansıdı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen A1 Ligi Slalom yarışında büyük erkeklerde Erzurum Kayak Kulübünün üç sporcusu Mustafa Topaloğlu, Mehmet Sait Demir ve Muhammet Umut Seflek ilk üçü alan isimler oldu. Büyük Kadınlarda da Ceren Seflek üçüncülüğü elde ederken, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Anatolian Cup yarışında da Sıla Kara ikinci oldu.
Haftanın 6 günü antrenman
Palandöken´in her yıl olduğu gibi sezonu erken açtığını anımsatan Başkan Atakan Alaftargil, bu avantajı en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Göreve geldikten sonra alt yapıya daha bir ağırlık verdiklerini belirten Alaftargil, ?Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte aldığımız kararla antrenman gün ve saatlerini artırdık. 70´i aşkın sporcumuz haftanın 6 günü gece-gündüz demeden antrenman yapıyoruz. Milli takıma en çok sporcu veren kulüp olarak sezona hızlı bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim. Haliyle Türkiye Kayak Federasyonu´nun düzenlediği sezonun ilk yarışında önemli bir başarı elde ettik. Bu çalışma temposu ve yönetimdeki arkadaşlarımın gayretleriyle kısa sürede çok daha büyük başarılara imza atacağız? diye konuştu.
Gece pistten inmiyorlar
Yeni kurulan snowboard takımıyla birlikte saat 16.00´dan sonra Sway ve Polat Otel pistlerinde antrenman yaptıklarını anımsatan Başkan Alaftargil, desteklerinden dolayı otel yönetimlerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Ejder3200 A.Ş.´nin de hafta sonları pist desteği sağladığını ifade eden Alaftargil, ?Kamu ve özel sektörün desteği bizler için çok önemli. Bu sayede sporcularımızın elde edeceği başarılar Türk kayağının gelişmesinde önemli rol oynayacak. Bu anlamda katkı da bulunan herkese teşekkür ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı