Kaymak gibi yolları var ama ulaşım yok

Erzurum´un Aziziye ilçesine bağlı mahalle olan 3 köyde, ilçeye ve kent merkezine ulaşım ancak otostop veya imkân varsa taksi ile sağlanabiliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kaymak gibi yolları var ama ulaşım yok

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´un Aziziye ilçesine bağlı Ömer Tepe, Ağören ve Dilimli köylerinde yaşayan vatandaşlar, ulaşım konusunda oldukça dertli. İlçeye ulaşım noktasında sorun yaşadıklarını söyleyen köylüler, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorlar.

Köylerine şimdiye kadar belediye tarafından hiç otobüs verilmediğini belirten vatandaşlar, Toplu taşıma aracı olmadığı için otostop çekerek Ilıcaya vardıklarını, buradan toplu taşıma araçlarını kullanarak Erzurum´a ulaştıklarını söylediler. Özellikle kış mevsiminde ılıcaya varma noktasında yaşadıkları çileye dikkat çeken vatandaşlar, yaşlıların ve kadınların ilçeye veya şehir merkezine seyahati söz konusu olduğunda ise Taksi kullanmak zorunda kaldıklarını ve bunun da maliyetinin yüksek olması nedeniyle kendilerini zorladığını belirttiler.

Ulaşım sorunundan en fazla etkilenenlerin yaşlılar ve kadınlar olduğuna dikkat toplayan Vatandaşlar, ?Ekonomik durumunuz her daim müsait olmayınca taksi ile seyahatte her ihtiyaç duyulduğunda mümkün olmuyor. Yürüyerek, otostop çekerek Ilıca´ya varmak, yaşlılar ve kadınlar için imkansız. Dolayısıyla şehre ulaşımda zaman zaman imkansız oluyor. Yine şehir merkezinde eğitim gören öğrencilerimiz için toplu taşıma aracının olmaması büyük problem. Erzurum´a 20 kilometre, Ilıca´ya ise 4-5 kilometre mesafede olan köylerimize toplu taşıma aracı istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen´in konu üzerinde hassasiyetle durmasını istiyor ve bekliyoruz.? diyerek ?Bizi bu çileden kurtar Başkan? çağrısında bulundular.