´Korsana ve kayıt dışına geçit yok´

Başkan Karaca, fotoğrafçı esnaf üyelerini mağdur etmek suretiyle ticaret alanlarına girerek korsan ve kayıt dışı bir şekilde profesyonel resim ve video çekenlerin engellenmesi için girişim başlattı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
´Korsana ve kayıt dışına geçit yok´

Sinan AYDIN

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, fotoğrafçı esnaf  üyelerini mağdur etmek suretiyle ticaret alanlarına girerek korsan ve kayıt dışı bir şekilde profesyonel resim ve video çekenlerin engellenmesi için gerekli yerlere müracaat ederek girişim başlattı. Başkan Karaca, esnaf üyelerine de konu ile ilgili açıklama yaparak, ´´Korsana ve kayıt dışına geçit yok. Fotoğrafçı üyelerimizi mağdur etmek suretiyle ticaret alanlarına girerek korsan ve kayıt dışı bir şekilde profesyonel resim ve video çekenlerin engellenmesi için Erzurum Valiliğine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne yaptığımız yazılı başvurular karşılığını bulmuş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır´´ dedi.

Başkan Karaca, konu ile ilgili gvrekli yerlere verdkleri dilekçeyi de şöyle açıkladı: ´´ Yukarıda Adı Geçen Kurumlara Yaptığımız Başvuru Dilekçemiz: İlimizde ticari faaliyetlerini fotoğrafçı olarak sürdüren üyelerimizin düğün, nişan ve benzeri etkinliklerin dış çekimlerini Atatürk Üniversitesinin bünyesinde bulunan BOTANİK PARK, Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan ERZURUM TABYALARI, ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE, YAKUTİYE MEDRESESİ ve şehrimizin tarihi ve manzarası olan yerlerde yapıyorlar. Son yıllarda kayıt dışı olan, maliye ve oda kayıtları olmayan korsan fotoğrafçılar da adı geçen mekânlarda ticari ve profesyonel anlamda fotoğraf ve video çekimi yapmaktalar. Adı geçen tarihi mekânlarda profesyonel çekim yapan bütün fotoğrafçıların kayıt altında olmaları kanun gereğidir.

İSTEM ve TALEP: Vergi kayıp ve kaçağının önüne geçme, kayıt altındaki üyelerimizin mağdur olmaması ve devletimizin daha fazla maddi kayba uğramaması adına yukarıda adı geçen mekânlarda profesyonel resim ve video çekimi yapan bütün fotoğrafçılardan maliye kaydı ve bağlı bulundukları esnaf odasından belge istenmesini arz ve talep ederiz.

DAĞITIM:

T.C. Erzurum Valiliği

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü.´´