Köşk köyü sakinleri piknikçi ve maganda mağduru

Piknikçilerin bıraktığı çöp sorununa önlem için uyarı tabelası asan köy muhtarı, bu kez de magandaların hedef tahtası yaptığı tabela nedeniyle sıkıntılı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Köşk köyü sakinleri piknikçi ve maganda mağduru

Sinan AYDIN

Köye pikniğe gelen kişilerin bıraktığı çöplerden usanan Köşk köyü muhtarı Durali Gökkaya, ? Allah rızası için çöpünüzü bırakmayınız? yazılı bir uyarı tabelası astı. Magandalar, tabelaya rağmen hem çöplerini bırakmaya devam etti, hem de tabelayı kurşun yağmuruna tuttu. Erzurum´un merkeze yakın köylerinden biri olan Köşk köyünde, şehir magandaları üzerinde ?Allah rızası için? yazan tabelayı adeta hedef tahtası yaptı.

GÜZELLİĞİ İLE CEZBEDEN KÖYDE ÇÖP SIKINTISI

Şehre yakın oluşunun yanı sıra yeşili ve akan dereleri ile piknikçilerin gözde yerlerinden biri olan Köşk köyü, uzun zamandır çöp sorunu yaşıyordu. Piknikçiler giderken atıklarını bulundukları yere bırakınca, çöp sorunu baş gösterdi. Köy muhtarı Durali Gökkaya, tüm uyarılara rağmen piknikçilerin ayıbını gideremeyince ?Allah rızası için çöpünüzü bırakmayınız? yazılı bir tabelayı köy girişine astı. Muhtar Gökkaya, piknikçilerin tabelada Allah rızası için dendiğinden çöpleri ?Allah korkusu? güderek atmayacağını düşündü.

TABELAYI KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR

Geçtiğimiz yıl asılan uyarı tabelası, magandalar için işe yaramadığı gibi başka bir sorun ortaya çıkardı. Pikniğe gelen duyarsız kişiler, çöplerini bırakmaya devam ettikleri gibi, bir de uyarı tabelasını hedef tahtası yaptılar. Tabelada ?Allah rızası için? yazmasına da aldırış etmeyen magandalar, hem piknik yapıp hem de tabelayı hedef alarak atış talimi yapıyorlar. Tabela adeta kurşun yağmuruna tutulduğu için çok sayıda delik oluşmuş. Köylüler, yetkililere seslenerek bu tür kişilere karşı cezai işlemler uygulanmasını istiyorlar.

MUHTAR GÖKKAYA: MAGANDALARI ALLAH ISLAH ETSİN

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a konuşan Köşk köyü muhtarı Durali Gökkaya, yaşananlardan dolayı tepkili. ? Magandaları Allah ıslah etsin? diyen Muhtar Gökkaya, ? Çöplerini bırakan piknikçileri uyarmak için bir tabela astım. Bu tabela magandaların hedefi oldu. Başka ateş edecek yer mi yok. Üzerinde Allah yazan tabelayı hedef almak nasıl bir hareket. Bunu ancak Allah korkusu olmayanlar yapar. Bu tür insanların ruhları pis. Başka diyecek bir şey bulamıyorum. Köyümüze gelsinler, misafirimiz olsunlar ancak çöp bırakmak, tabelalara ateş etmek ne demek. Bu nasıl bir ruh halidir. Usandık bu tür insanlardan. Ağacı, yeşili, suyu ve doğası ile cennet gibi olan köyümüzü yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar? dedi.

KÖYLÜLERDE TEPKİLİ

Köylüler ise, ?tabela üzerinde ?Allah Rızası? yazdığını, kurşun yağdıran kendini bilmezlerin, bu yazıya mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini belirterek şunları söylediler: ?Silahını çeken, üzerindeki yazıya dikkat etmeksizin tabelayı nişangah gibi görmüş. Bu bile başlı başına ayıp olarak, o mermiyi sıkanlara yetmeli. Ama kimin aklına ayıp, utanç, çevre, kirlilik, hassasiyet, insan hakkı geliyor ki? Böyle yanlışları gördükçe biz köylüler olarak üzülüyoruz, şehir adına kaygı duyuyoruz.?